Бременната Рут Колева махна бебето, за което цяла България се чудеше как и с кого ще гледа.

Певицата е направила аборт в петък - точно в деня на славянската писменост и култура, пише „Всеки ден", цитира lifestyle.bg.

Тогава Рут излезе от базата на „Къртицата", за да постави началото на своето лятно турне. Тя излетя със самолет за Варна, където беше първият й концерт.

Именно този момент е решила да използва, за да направи аборт и да сложи край на драмите си как ще прави кариера с бебе на ръце и как детето ще расте без баща.

В петък Рут се върна в София, но се оплака от силната турбуленция в самолета, с който е пътувала от Варна. Тя уж се почувствала зле и поискала да си почине след тежкото пътуване. Вместо това обаче направила аборт, за който до този момент не е споделила с никого официално.

Макар да криеше намеренията си спрямо бебето, Рут ясно показа, че не смята да го задържи. Тя така и не спря да пуши в Базата, дори когато разговаряше с другите участници как смята да отглежда детето, което носи. Не направи опит да се откаже и от алкохола, както биха постъпили повечето бъдещи майки.

Певицата смята да продължи връзката си бившия баскетболист Любо, заради когото изостави таткото на детето си Калоян. Засега той не е дал никакви признаци, че иска да се раздели с нея. Най-вероятно ще останат заедно и след шоуто. На всички обаче им прави впечатление, че след като новината за бременността на Рут се разчу, Любо вече не търси близостта й така често, както преди.

Певицата продължава участието си в „Къртицата", но се очаква в първите дни след аборта да отказва по-тежките мисии в шоуто, които изискват физическа издръжливост. Според лекарите, абортът е бил много лек и затова певицата вече се чувства добре. Вчера сутринта тя дори направи мекици в Базата, което бе едно от редките й завъртания в кухнята.

Заглавна снимка: Ева