Околосветското музикално пътешествие на Рут Колева продължава с динамични темпове и през настоящата година. След десетки концерти в Азия и Европа изпълнителката се подготвя усилено за второто си турне в Китай, което започва след няколко седмици. Съвсем скоро певицата получи и официална покана да представи България на големия форум „16+1” в Пекин в началото на месец май, който е с фокус икономическите отношения между Китай и Източна Европа.

Рут Колева пак сама

Преди няколко дни Рут Колева изнесе два поредни концерта в най-новия клуб за жива музика в Токио - LDH Kitchen Haneda в компанията на музикантите Кеске Уасабе, Ивасаги Ори и Върнън Кийт. По време на престоя си в Япония, певицата ще запише два сингъла с легендарната японска група Kyoto Jazz Massive, които се предвижда да излязат до края на 2019 г.

Това не е първото успешно участие в Япония за българската соул изпълнителка. Още през 2016г. Рут получи награда за най-добра вокалистка от „Интер ФМ” радио в страната на изгряващото слънце, а след това впечатли стотици фенове с концерта си в легендарния „Cotton Club” в Токио.

В края на месец май, Рут ще стартира своето второ европейско турне. Заедно със своята група “The Fingertones”певицата ще покори отново едни от най-добрите кубове за жива музика на континента.