Рут Колева напусна снощи риалитито "Къртицата" след драматичен обрат в отношенията й с Любо.

Певицата и спортистът се скараха в ефир заради това, че той не е изгорил своя дневник. В една от мисиите участниците бяха наказани и трябваше да унищожат записките си.

Любо обаче тайно от другите е оставил страниците, в които е написал ценна информация. Това предизвика гнева на Рут и останалите. 

Любо пък нападна Рут, тъй като тя ползвала интернет на айпада си.

"От днес за мен Рут не съществува. За мен тя е стигнала дъното. Пред камерите тя може да излъже за всичко”, обяви разпалено Любо.

Певицата пък обяви, че приятелят й е егоист и е ползвал нечестно анкетните карти, след като останалите са решили, че няма да го правят. Тя заяви, че Любо не играе нито честно, нито отборно.

"Честито, пожелавам ти успех. Ти си боклук. Просто неговата свръхмнителност и болната му амбиция ме отблъснаха. Няма как да има сериозни чувства между нас, при положение, че не сме се познавали извън телевизионната среда. Не съжалявам за нищо, нито, че се разделих заради него с Калоян. Ще си тръгна оттук с вдигната глава”, каза Рут.

Двамата размениха още доста остри реплики в ефир, а след това трябваше да идат на тест, тъй като публиката гласува срещу Рут, а участниците срещу Любо. Така на елиминационния тест двамата се състезаваха.

Любо отговори на повечето въпроси вярно, а Рут имаше под 50 % и заради това тя беше тази, която си тръгна малко преди финала. После във фейсбук талантливата певица пусна коментар с песента Freedom.

Така на финала на риалитито, за натрупаният бюджет в сметката на Групата, както и този на Къртицата, ще се борят Деян Неделчев-Икебаната, Любо, Кирил Ефремов, Божидар Искренов – Гибона, Тодор и Марина, като един от тях със сигурност е саботьора в Групата.

Техните отношения стават  все по-ожесточени, не само заради приближаващия финал, но и в следствие на дългият период на изолация в Базата.

Последното изкушение на Къртицата към участниците беше възможността да получат имунитет, който гарантира оставане до финала на Къртицата, срещу сумата от 2000 лева. Никой от Групата не прие това изкушение.