Соул певицата е на мнение, че грозни хора не съществуват.

Онова, което прави една жена красива са нейните „обноски, чар, магнетичност, изисканост и маниери“, смята тя. Убедена е, че негативните хора не могат да прикрият лошотията и комплексите си с грим.

Рут не разбира как е възможно жени, които изглеждат нормално да се съсипват с безброй операции:

„Ако някой би се чувствал по-добре след подобна интервенция и това би го направило по-щастлив и по-пълноценен човек – то това е ОК. Аз все пак мисля, че Господ ни е създал различни и красиви. Не мисля че има грозен човек, има грозни хора отвътре, но не и отвън. Външната красота е много субективно нещо, а има и много хора които прекаляват с пластичните операции и стават роби на собствените си комплекси и съсипват, иначе абсолютно нормалното си тяло“

Певицата е традиционалистка – поддържа формата си с каране на колело, средно по 13 км на ден. Оплаква се, че софийските улици са изключително опасни за този най-здравословен начин на придвижване.

Рут обича да се грижи за фигурата си и чрез плуване, макар рядко да й остава време за това любимо нейно занимание. Предпочита природосъобразните грижи за външния вид и не би се доверила на пластичната хирургия:

„Възприемам се каквато съм и се чувствам добре в кожата си“, споделя изпълнителката пред blife.