Талантливата певица Рут Колева ще бъде подгряващ изпълнител на концерта на кралицата мис Лорийн Хил.

Легендарната изпълнителка ще пее в "Арена армеец" на 15 юли.

За първи път, специално за събитието, ще бъде построена open air сцена. Концертът организират от Phatbride Productions, с медийната подкрепа на радио NJoy, радио Fresh, радио ФМ+, сп. JOY, missbloom.bg, Vbox7, Edna.bg, Sofia Live, iWoman, Stand.bg, Програмата, Timeart, Musictour.eu, Канал 3, „Време за живот"-БНР и Webcafe.

Носителката на „Жена на годината 2010" на сп. „Grazia" и БГ Радио Награди 2012 и 2014, Рут ще привнесе още соул от сърцето и душата и със сигурност ще се представи като достоен старт на уникалната носителка на Грами Лорин Хил.



Доказалата таланта си на голямата сцена Рут вече се вписва като символ на новата българска музикална генерация. Израснала с музиката на Марвин Гей, Ела Фицджералд и Нат Кинг Коул и обиколила света от Индия и Тайланд до САЩ, Колева стремително върви към музикална кариера по-различна от българския поп.

След една година в Hollywood Pop Academy в Лос Анджелис, изпълнителката започва да експерементира с хип хоп, соул, фънк и джаз. Участва в конкурси в чужбина и унас, включително Music Idol. Обира лаврите на Jazz Ain't Jazz в Япония, задминавайки дори Coco от Quadron. По-рано тази година, Рут изнесе неповторим концерт заедно със Софийска Филхармония. Вторият й албум, „RUTH", e записан и миксиран в Амстердам от Винсънт Хелберс и с участието на барабаниста на соул сензацията Хосе Джеймс и Flying Lotus, Ричърд Спейвън.

Музиката на младата изпълнителка намери подкрепа в лицето на продуцента Марк Ронсън, (Ейми Уайнхаус, Лили Алън) и водещия радио DJ на BBC 6Music, Хю Морган. Парчетата й имат огромна армия от фенове и извън България. Новият й албум, "RHYTHM SLAVE", е записван в Лос Анджелис, с продуцента на Kan Wakan, Crooked Waters и музикален супервайзър пианиста Брандън Колман, работил дълги години с Алиша Кийс.