Рут Колева избухна в социалната мрежа срещу жената на президента Радев, видя Lifestyle.bg.

Коментар във Facebook профила на съпругата на президента - Десислава Радева - предизвика бурни реакции в социалните мрежи. Статусът й започва с история за 6-годишния котарак на семейството, котешкия СПИН и прелива към прайда, който се проведе в събота в София.

"Заведох 6-годишния ни котарак Чарли на ветеринар - рутинната процедура против бълхи и кърлежи. И така, съвсем между другото, докторът ме попита искам ли да го изследвам за котешки СПИН. Шах с пешката! Даже не ми е минавало през ум, че това заболяване съществува при котките. Попитах: И, ако резултатът е положителен, какво правим? Отговорът беше: Нищо, просто си знаете. Не се лекува! Продължих с въпроса: Заразен ли е за хора, за кучета? Не - отговори симпатичният доктор - Предава се по полов път, само при котките.

Някак асоциативно се присетих за Прайда и се помолих вътрешно дано участниците се сетят, ей така, между другото, да проведат една ограмотяваща, с елементи на превантивност кампания за ХИВ/СПИН/Серопозитивни, дори и само с листовки. Не за друго, а защото статистиката за 2016 година показва, че пътят на инфектиране с ХИВ/СПИН е "39% от новите случаи са се заразили при хетеросексуален контакт, 49% - при хомосексуален контакт, а 12% - при инжекционна употреба на наркотици", написа в социалната мрежа Десислава Радева.

От президентството обясниха, че написаното от Десислава Радева е лична позиция.

Ето какво отговори Рут Колева:



"Първа дама? По-скоро първа мотика. Глупава госпожо, защо не ги пуснахте тия коментарчета след срещата на НАТО, докато се снимахте със съпруга на Министър Председателя на Люксембург - Готие Дестене, а? Само когато е изгодно, явно. Хомофобията не се толерира на местата, където искате да се покажете със скъпите си рокли и селските си претенции. Или може би ви е яд, че не са ви дали достатъчно внимание?"