"Не трябва да допускаме всякакви хора да влизат в политиката като, например, Слави Трифонов.

Референдумът му е фасада на неговите политически амбиции. Това заяви по Нова телевизия певицата Рут Колева.

""При цялото ми уважение към него и неговата кариера като шоумен, според мен в един момент той се е амортизирал като водещ и като телевизионна личност. Нормално е да искаш да се развиваш и да гониш амбиции. Но ако искаш да градиш политическа кариера, искам да знам какво можеш да постигнеш и какво можеш да правиш. Освен да си водещ, да разказваш вицове и да говориш за Учин дол и Магадан, какво можеш да направиш ти за тази държава, за моите деца, които искам един ден да растат в нея. Как ще подобриш нещата, как ще изкорениш всички проблеми в образованието, здравеопазването и т. н.", каза Рут.

Тя заяви, че я притесняват много неща, сред които и неприемствеността между хората. Обръща се повече внимание на един доказан престъпник. Не мога да повярвам, че медиите ни заляха с проблемите на Митьо Очите и неговия пикочен мехур, а не на световната гимнастичка и нейната трагедия. Няма център за превенция на самоубийства, хората с депресии не могат да намерят опора, а това трябва да е грижа на Здравното министерство, допълни певицата.



"Това, че си казвам мнението, не ме прави скандална. Никога не съм твърдяла, че моята музика е за България. 90% от нея дори не е на български. Искам да правя нещо международно, но искам да живея в България - това е моят дом", обясни още Колева.