Рут Колева разказа, че е станала свидетел на тежка катастрофа на пътя Бургас - Приморско, в района на река Ропотамо. При инцидента лек автомобил, движещ се от Бургас в посока Приморско, се сблъска с мотор, с който са се придвижвали момче и момиче.

Катастрофата става в същия опасен участък, където Максим Стависки преди години предизвика подобна кървава баня. Тези около 400 м са маркирани след този случай със специални указателни знаци.

"Днес на обяд по пътя от Созопол към Приморско точно до моста на р. Ропотамо, автомобилът движещ се пред мен направи забранен завой наляво и удари движещия си в насрещното шосе мотоциклет на който се возеха двама души. Подадох сигнал на 112 секунди след катастрофата и полицията беше на място 6 минути след позвъняването. За жалост пътничката на мотоциклета почина минути по-късно на мястото на инцидента. Не искам да влизам в подробности колко тежка беше гледката и че недоумявам, как водачът на колата пред мен не видя идващия мотор, които се движеше с нормална скорост и нямаше никакво нарушение от негова страна. Други свидетели се стекоха на помощ, но за жалост не можаха да спасят момичето. Моля се на Господ момчето - водача на мотора, да оцелее и да е добре.
Искрени съболезнования към семейството на загиналата и апел към всички вас - МОЛЯ ВИ, КАРАЙТЕ ВНИМАТЕЛНО!!!!", пише във фейсбук певицата.