Родната соул певица Рут Колева и песента й Candy Coated са част от официалната селекция на американското MTV, съобщи самата тя. За пръв път български изпълнител успява да влезе толкова ударно в уважавана медия през Океана и да постави във визитката си работа с американски продуценти.

„Идеята за този проект дойде точно от взаимоотношенията с такъв човек - нарцисист – споделя Рут. – Тънък психологически инквизитор, агресор, който винаги търси вината в другия. В един момент толкова ти се иска да избягаш, че си съгласен да поемеш тази вина – несправедливо, за да може само и само да си тръгнеш. Готов си в очите на другите ти да си негативният персонаж, за да запазиш себе си… Не се говори достатъчно за такъв вид взаимоотношения, а са доста често срещани. Трябва голяма вътрешна сила, за да изчезнеш от такава връзка, да направиш тази крачка! Независимо от това какво казват другите – трябва да си тръгнеш от нещо, което е отровно.“

Видеото на On My Way не показва стандартна история, а се разхожда по ръба на възприятията. В този проект Рут Колева работи изцяло с български екип, макар и от различни точки по целия свят. Клипът е създаден в Манчестър, музиката и текстът са писани в Лос Анджелис, миксът е произведен в Хонконг, а за самия запис се връщаме в София.