Рут Колева, която спечели симпатиите на хората с уникалния си глас, успя да предизвика поредния скандал около избора на "Българската песен на Евровизия 2011".

Песента с която певицата стигна до финала на конкурса се казва "Fever". Парчето взриви буквално за секунди почитателите на младата изпълнителка, но също толкова бързо спечели и неодобрението на много други, които заподозряха Рут в плагиатство.

Версията на Рут е изкопирана от хитовото парче "Can't stop moving" на британския певец и композитор Sonny J., пише allmedia.bg

БНТ все още не са излезли с позиция по въпроса, но ако се окаже истина, че част/и от мелодията са крадени, "Fever" вероятно ще бъде дисквалифицирана от конкурса.

Разбира се това развитие на нещата не може да учуди вече никой, тъй като няма издание на Евровизия в България, което да е минало без скандал. Дали песента ще е крадена или победителят ще е нагласен, винаги има нещо, което създава напрежение около конкурса.

Преценете сами до колко двете песни си приличат и дали има кражба в случая, съобщава Lifestyle.bg

Нека припомним само, че до сега под обстрела на критиците, поради същата причина са попадали също и Миро ("Ангел си ти" болезнено напомня на Lost на Roger Sanchez), Поли Генова ("One Lifetime Is Not Enought" звучи като парчето на Георги Христов "Сега разбрах", на което Филип Киркоров е направил по-късно ремикс със заглавие "Жестокая любовь"), а да не забравяме и група Каффе (песента им "Lorein" беше своебразен микс от поне 3-4 песни).