Рут Колева се има за гений. Певицата, която пред цяла България се изложи с бременността си в „Къртицата", не спира да се дъни.

Последната й изцепка е да се фука с коефициента си на интелигентност.

„Коефициентът ми на интелигентност е 112", каза Рут с нескрита гордост. Това бил показател от времето, когато била петокласничка. „Освен че съм много умна, съм и силна", заяви още певицата пред тв водещия Митко Павлов. Хвалейки се с показателите си обаче, тя дори и не подозираше, че въпросният коефициент е горе-долу същият като на половината от хората по света.

Справка на „Всеки ден" показа, че интелектът на Рут е далеч под този на „колежките" й Мадона и Шакира например. И двете звезди, освен че са много по-известни, са и далеч по-умни от нея. Те могат да се похвалят със завидния коефициент 140. Това според световните скали се счита за изключително висок интелект, граничещ с гениалност. По-умни от Рут са също така Никол Кидман и Джоди Фостър, които имат по 132 точки - изключително висок интелект.

За успокоение на Рут можем да кажем, че има поне двама души в света на известните, които са с по-нисък коефициент на интелигентност от нея. Това са Бритни Спиърс (100) и Джордж Буш-младши (91). Последният е смятан за най-слабо интелигентният американски президент в историята на САЩ.