Нова серия модерни вина беше представена в столицата на елегантна мултисетивна вечеря.

Изба New Bloom Winery представи новата си корпоративна идентичност и част от знаковите вина в своето портфолио. Над 300 гости на събитието опитаха четири от ключовите вина на избата – бялото New Bloom, розе Verano Azur, червено Pixels и червено F2F.

Сред участниците във вечерята бяха много популярни лица, водещи представители на винената индустрия в България, търговци, хотелиери и ресторантьори. Наздраве в новите вина си казваха Поли Генова, актирсата Деси Бакърджиева, шефката на Ивет Фешън Ивет Григорова.

За доброто настроение на гостите се грижеше Мария Силвестър. Менюто беше специално приготвено от човека, който дава „ГАЗ” на участниците в Masterchef шеф Андре Токев. Своят принос за нетрадиционното представяне на вината даде и Слави Райчев, един от водещите български сомелиери и вицепрезидент на Асоциацията на сомелиерите в България.

Изба New Bloom Winery e изградена в град Съединение. Всички лозови масиви на производителя – близо 6000 дка се намират в Тракийска низина. И това не е случайно.

“Wine Enthusiast”, едно от най-авторитетните списания в света на виното, постави именно този регион в България на второ място измежду 10-те най-добри дестинации за винени пътешествия в света през 2017 година.

С вече известните марки Verano Azur, Pixels и F2F избата е позната на винолюбителите и сред младата аудитория. Verano Azur е символ на лятото със своя плодов вкус.

С иновативния си дизайн серията Pixels е избор номер едно на модерните млади потребители. F2F пък е висок клас вино, който отговаря и на най-капризните вкусове на любителите на виното.

Новата серия New Bloom засега включва едно бяло вино и едно розе. Бялото е купаж от Совиньон Блан и Шардоне. Сомелиерът Слави Райчев го описа като „елегантно, ефирно, запомнящо се вино, което може да намери своето място по всяко време на деня”. Розето е купаж от Каберне Совиньон, Каберне Фран и Сира.

В New Bloom Winery се насърчава културата на експериментиране. Това е подкрепено и с инвестициите от 10 милиона лева, направени до момента.

Екипът енолози разполага с възможността да прилага иновативната технология на микровинификация, която позволява да се бутилират и бутикови серии висококачествени вина от редки за България сортове като Дорнфелдер, Регент и Глера.

Качеството на продуктите е оценено в над 20 държави, в които се изнася виното на New Bloom Winery сред които САЩ, Япония, Китай.