През уикенда френската столица се превърна в центъра на света, защото световните лидери отбелязаха 100-годишнината от края на Първата световна война. В събота вечерта в Елисейския дворец Еманюел и Бриджит Макрон посрещнаха 72-ма висши политици и техните половинки, сред които бяха Доналд и Мелания Тръмп, както и президентът Румен Радев и първата дама Десислава Радева.

Деси, подобно на по-голяма част от другите президентски съпруги, бе заложила на тъмносин цвят при избора на тоалет. Роклята на съпругата на президента се открояваше с миди дължина, къси къдрави ръкави и интересни детайли в долната част на дрехата.

В синьо бяха и тоалетите на Бриджит Макрон, украинската първа дама Марина Порошенко, румънската първа дама Кармен Йоханис, президента на Хърватия Колинда Грабар-Китарович, както и македонската първа дама Мая Иванов.


Съпругата на президента Реджеп Ердоган Емине също не бе пропуснала да включи тъмносиния цвят в облика си за срещата на върха. Тя обаче не бе подбрала тоалет, изцяло решен в този тон, а бе включила синьото във визията си чрез стилни детайли. Не липсваха и модни бунтарки, които бяха решили да изневерят на цвета, наложил се като част от дрескода на срещата.

Сред тях се откроиха имената на Бети – половинката на гръцкия премиер Алексис Ципрас и съпругата на чешкия президент Моника Бабиш, които подбраха рокли в червено. Изящната Мелания Тръмп също обърна гръб на тъмносиния цвят и се появи в елегантна вълнена миди рокля в черно с колан, подчертаващ фината ѝ талия.

източник: woman.bg