Аня Пенчева стяга куфарите за родното Черноморие. Заедно с нея заминава и Стефан Данаилов. Двамата са сред звездите на фестивала „Арт Поток” в Царево. Те ще играят в нашумялото представление „Актрисата“ от Питър Кулитър. В постановката участват още Ненчо Илчев, Кирил Ефремов, Иван Панев и Павел Иванов. Зрителите ще могат да се насладят на „Актрисата“ на 28 юли на плажа пред Hacienda Beach в морския ни курорт Лозенец.

„Със сигурност това ще е едно от централните събития на лятото, не само в арт средите, но и за всички хора, които ще почиват по южното Черноморие. Мисията на Hacienda винаги е била да представим спектакли в една различна среда, да бъдат по-достъпни и по-интересни за всички почитатели на изкуството. И както преди време Лили Иванова се съгласи да пее в един нетрадиционен за нея формат, на плажа, сега и Стефан Данаилов реши същото. Нашата идея е да направим нещо като рок версия на театъра. Да е на сцена, но хората да не седят на столове, а да са прави или седнали на барбарони.

Надявам се времето да бъде с нас и да няма бурно море. Ще се радваме всички приятели и почитатели на Стефан Данаилов да дойдат на това място, което той много обича“, сподели Димитър Тодоранов. Фестивалът „Арт Поток“ се организира от Hacienda Beach за четвърта поредна година и ще се проведе от 19 до 30 юли. Тази година форумът ще получи подкрепа и от Министерство на културата. Представленията ще се играят на сцената на местното читалище от 21:00ч. Фестивалът стартира с премиера на представлението „Направо от асансьора“ от Жерар Лозие, постановка на Иван Радоев. Във френската комедия на ситуациите участват Стефания Колева, Елен Колева, Маринела Ангелова, Евгени Будинов, Кирил Ефремов, Павел Иванов и Теодор Папазов.

Любов, флирт, съмнение, недоверие, ревност, глупост, безумие и много смях събрани в един апартамент, на един етаж, направо от асансьора. Едно задъхано препускане между врати, балкони и стени. Нашумялата пиеса „Любовникът“ от Харолд Пинтър с участието на театралните звезди Деян Донков и Радина Кърджилова също ще зарадва почитателите на театралното изкуство. Комедийната драма „Вечеря с приятели“ от Доналд Маргулис , наградена с Пулицър, постановка на проф.Ивайло Христов ще е част от театралния маратон край морето. Зрителите ще се забавляват заедно с актьорите Асен Блатечки, Мария Сапунджиева, Ненчо Илчев и Кристина Янева.