“С песен на хорото” е най-новата фолклорна компилация, събрала в един диск както някои съвсем нови заглавия, така и няколко от най-любимите ви мелодии.

14 имена от каталога на компанията от фолклора и поп-фолк сцената и легендарния оркестър “Канарите” представят 14-те заглавия в новата колекция. 9 от песните са народни, от златния фонд на българския фолклор, а 5 са авторски, като някои са създадени от самите изпълнители: Славка Калчева, Атанас Стоев, Пепи Христозова и Ивелина Колева. “С песен на хорото” предлага студиен запис на част от песните, прозвучали на Празничния концерт на 11 юни в Летния театър на Стара Загора, с който музикална компания “Пайнер” отбеляза своя 25-годишен юбилей, пише planeta.tv.

Компилацията “С песен на хорото” предлага ударно начало с перфектното изпълнение на “Лале ли си, зюмбюл ли си” от шестте звезди на “Пайнер”: Анелия, Галена, Деси Слава, Емилия, Преслава и Цветелина Янева. В диска има и две хороводни китки, изпълнени от Деси Слава и от Росица Пейчева. Галена и Емилия изпълняват самостоятелно и по една народна песен, а Преслава се включва и с дуетната песен със сестра си Ивелина Колева “Иван Елена тихом думаше”.

Впечатляващи са и имената на фолклорните изпълнители, включени в диска: Славка Калчева, Росица Пейчева, Нелина, Здравко Мандаджиев, Пепи Христозова, Ивелина Колева. Към тях се прибавят и имената на две талантливи млади певици: Невена и Калина, които са сред най-новите открития на компанията. Кулминационен момент в диска е и изпълнението на оркестър “Канарите”, които са включени с една от най-емблематичните си песни - вечния хит “Кара Кольо”.