Създателят на X Factor Саймън Коуъл заплашил Рафи по време на тяхната среща в Лондон.

За това разказа дясната ръка на Коуъл – продуцентът Джордж Левендис, който е в България за снимките на втория сезон на шоуто.

Рафи Бохосян се срещнал със Саймън, след като спечели X Factor. Според Левендис Коуъл на шега го предупредил, че ако не бъде достатъчно успешен, може да пострада. За щастие Рафи успял да покрие критериите на световните продуценти и според Левендис успехът на българските звезди от X Factor може да се сравнява с този на победителите от страни като Австралия и Дания.

Изумително е, че в страна с малък пазар може да се достигне до такива постижения, казва Левендис, който ще оценява новите таланти заедно с продуцентката Саня Армутлиева. Именно по нейна покана Джордж е в България. Той ще бъде на гости в дома й в рамките на специален кръг на X Factor, наречен „Къщите на съдиите”. Двамата ще трябва да вземат тежкото решение кой да остане и кой да отпадне от талантите.

Левендис сподели, че сред кандидатите за X Factor тази година има много по-талантливи хора, отколкото в първото издание и нивото доста се е вдигнало. Той е известен като продуцент на световната сензация One Direction, както и на Леона Луис, Оли Мърт и Джеймс Артър. Левендис няма да е единственият чужд гост в предаването – другата седмица шоуто ще навести латино певецът Тони Карейра, който идва на гости на Мария Илиева.