Салма Хайек не се вписва в перфектните холивудски мерки, които изискват от актрисите да са изключително кльощави, и не би отслабнала само, защото някой продуцент е решил, че така ще изглежда по-добре.

50-годишната актриса заяви, че не се поддава на безумните изисквания във филмовата индустрия и не би минала на строга диета за сваляне на килограми.

„Аз съм на 50 години, какво всъщност очаквате от мен? Защо трябва да изглеждам чак пък толкова добре?! Имам мъж в живота си и истината е, че ме интересува единствено неговото мнение. Не бих се поддала на натиска на продуцентите за перфектна фигура, но бих се мотивирала да променя нещо в себе си заради него, защото не бих искала да го загубя“, заяви в интервю Хайек.

Според нея жените са много по-взискателни спрямо себе си, отколкото мъжете.

„Все смятаме, че не сме достатъчно добри в работата, достатъчно добри за мъжа, който ни изневерява, за децата ни, които винаги искат повече от това, което им даваме. Жените работят повече от мъжете, по-взискателни са спрямо себе си и въпреки това непрекъснато имат усещането, че не е достатъчно. Поради тази причина нямат увереността и самочувствието да поискат по-добра работа, по-добри условия, по-добро заплащане, по-добро отношение“, каза още Хайек.