Вчера вестник The New York Times публикува открито писмо на Салма Хайек. В него тя разкрива, че с години ѝ е бил налаган психически тормоз от страна на холивудския продуцент Харви Уейстейн.

В писмото 51-годишната актриса разкрива, че с години ѝ се е налагало да отказва сексуални предложения от продуцента. Отказвала е да си взима душ с него или да го оставя да я гледа докато тя се къпе. Трябвало е да отказва предложения за голи масажи. Дори се стигнало до заплахи за убийство.

Връхният момент на наглост от страна на Уейнстейн дошъл по време на снимките на биографичния филм "Фрида" (2002 г.). Тогава той буквално принудил Салма Хайек да заснеме голите сцени, сред които е включена и такава с друга жена. Режисьорът е заявил на Хайек, че ако иска да придобие контрол върху филма и да пренапише сценария, трябва да му плати 10 милиона долара и да намери четири звезди, които да играят поддържащи роли.

Изискаванията са били непосилни и актрисата е изпълнила всички прищевки, които е имал режисьорът. Като за капак, постоянно е критикувал играта ѝ и коментирал, че няма да позволи филмът да бъде пуснат.

В крайна сметка "Фрида" става факт и получава шест номинации и две награди "Оскар".В своя профил в Instagram Салма Хайек публикува своя снимка с надпис "Me too".