Салма Хайек, която е у нас заради снимките на филма „Септември в Шираз”, обикаля София с таксита.

Мексиканката е прибегнала до този необичаен за холивудските звезди транспорт, за да се спаси от тълпите фенове, които я причакват пред хотела, пише в. "Монитор".

Хайек се смили над тях само един-единствен път за снимки и автографи. Дори изпуши по цигара с ловеца на звезди - учителя по география Тодор Петров и си направи селфи с неговия фотоапарат.

След пристигането на съпруга й - френският милиардер Франсоа Анри-Пино и дъщеричката им Валентина преди седмица, Салма смени не само хотела, но и транспортната си стратегия. Тя не позволи на никого да я щракне как излиза на разходка из града с мъжа и детето си.

Преди ден смуглата красавица за пореден път е ползвала услугите на столична такси компания. Шофьорът се шашнал, като разпознал коя е жената, качила се на задната седалка. Салма била със своя позната. Двете коментирали на английски как се е представил отборът на Мексико (родината на Хайек) на това световно първенство по футбол.

Таксиджията дочул, че актрисата компетентно обсъжда мачовете. Тя обяснила на приятелката си, че когато има пролука между снимките, гледа какво се случва по терените в Бразилия.

Салма отворила и тема за колегата си Орландо Блум. Преди дни той посети съседна Турция, за да снима реклама със звездата от сериала „Великолепния век” - актрисата Селма Ергеч. Хайек шеговито казала на своята позната, че като едното нищо щяла да покани Блум да й гостува у нас, понеже ще е в страната ни до началото на есента, пише ''Блиц''.