По повод месеца на българската култура и писменост, Сатиричен театър „Алеко Константинов” предлага своя репертоар на цени от 8 и 10 лева.

8 май
ТЕНОР ПОД НАЕМ
Свежа комедия с множество любовни перипетии


Пиесата е дело на съвременния американски драматург Кен Лудвиг. Тя е и първият бродуейски успех. Носи му и три пъти престижната театрална награда „Тони”. През 2006 „Таймс” го определя като „светлия лъч на комедията”. Известен е и като автор на най-добрите фарсове през последните 20 години.

В пиесата авторът забърква героите във всевъзможни любони и театрални каши поднесени и с чувство за хумор. Действието следва перипетиите на директора на Клийвландската опера – Стефан Щерев – Чечо. Веселин Ранков е великият италиански тенор, който пристига по покана в Америка за грандиозно представление. Какво се случва, когато той по случайност се нагълтва с приспивателни и някой трябва да спаси спектакъла? Въпросът е не само кой ще изпълни ролята, но и как да стане така, че публиката да не забележи подмяната. За да е още по-напрегната ситуацията в сюжета са включени и любовните перипетии на тенора. Той е разкъсван между съпругата си – Ана Вълчанова и многобройните си обожателки.



14 май
БУРУНДАНГА
Свежа съвременна комедия за стойността на истината


Авторът на пиесата Жорди Галсеран е популярен съвременен каталонски драматург. В спектакъла, той ни сблъсква с две актуални понятия – серума на истината – бурунданга и терористичната организация ЕТА. В непредсказуемата комедия можете да видите Алекс Съчаджиева – млада студентка в Барселона, която под влияние на съквартирантката си дава бурунданга на гаджето си. Ситуацията става все по-заплетена, а въпросите – все по-сложни. Какво е истинското ни лице? Може ли истината да ни извади извън комфорта на собственото ни съществуване дотолкова, че да преобърне изборите ни? Докъде ще стигнем заради любовта?



17 май
ВОЛПОНЕ
Сатирична комедия за алчността и човешката ненаситност


Една от най-големите и известни сатирични комедии в световната драматургия. Писана преди повече от 400 години, тя не е загубила нищо от блестящия си хумор и сатиричната си острота. Защото алчността и човешката ненаситност преминават през епохите и сякаш се възпроизвеждат във все по-уродливи форми.

Персонажите на Волпоне са се скупчили като лешояди край „умиращия” богаташ Волпоне – Георги Мамалев, който се развлича като търси все по-перфидни начини за лично обогатяване. В пиесата ще видите още – Антон Радичев, Стефан Щерев – Чечо, Кирил Ефремов, Нона Йотова и др.



Само през май срещу 8 лева:
Едно малко радио, Волпоне, Тенор под наем, На другата сутрин, Златният телец, Лека форма на тежка депресия, Столетие мое , Бурунданга, Прах в очите, Сърцето е заложна къща, Бясна, кривогледа и лакома, Танго за теб

Само през май срещу 10 лева
Не всеки крадец е мошеник, Операцията, Убийство в експреса, Bella Donna, Тиква!