Сър Пол Макартни бе принуден да отмени концерта си в Сантяго, след като самолетът с екипировката на групата му не пристигна навреме.

71-годишният "бийтълс" трябваше да пее снощи в Movistar Arena в Сантяго, но в гигът бе отменен часове преди началото му. В съобщение на екипа на Макартни в "Туитър" отмяната се обяснява с "логистични проблеми". "Шоуто на Пол за тази вечер се отменя за сряда. Причината е, че самолетът с екипировката не пристигна".

Самият Макартни пък написа в официалния си сайт: "Макар да съм разстроен, че самолетът с цялата екипировка не пристигна в Сантяго навреме, няма да анулирам концерта. Не бих могъл да разочаровам великите ни чилийски фенове, затова концертът ще се състои в сряда, 23 април. Очаквам с нетърпение да разтресем Сантяго".

Стартът на латиноамериканското турне на рок-ветерана бе даден в събота в Уругвай. След Чили той и бандата му ще забият в Перу, Еквадор и Коста Рика. Оттам музикантите отлитат за Япония, а после за Южна Корея, където Пол ще пее на живо за пръв път. През юли и август бившият Бийтълс пък тръгва на турне в САЩ, пише БГНЕС.