26-годишният самоук попинг танцьор Рефат Абдулаев получи златния бутон на Ицо Хазарта в „България търси талант“. Впечатляващото му изпълнение, което видяха над милион зрители (по данни на ГАРБ). Танцът му донесе заслужено място сред финалистите, които ще се борят за 50 000 лева.

Рафат завършва музикално училище с профил „пиано“, но на 19 години решава, че ще се занимава с танци. Вдъхновява се истински от филма "Step Up", в който един от актьорите се движи като робот.

Започва да се упражнява вкъщи, в малката си стая, пред огледалото. Тренира изключително усилено, за да достигне сегашното си ниво. Мечтае да обиколи света и да покаже на всички какво може. И е убеден, че ако човек има цел, може да постигне всичко.

Ицо Хазарта коментира, че е приел да бъде жури в шоуто, удостоено в рекорд на Гинес, именно заради хора като Рефат – „големи". „Смисълът на това предаване идва от хора като него!... Той минава отвъд техническия танц. Той въздейства!“, сподели рапърът в ексклузивната онлайн поредица „Още от България търси талант“.