Тъй като все повече наближава времето, в което ще захвърлим фаворитните вече втора зима чизми, решихме да надникнем в тенденциите при по-отворените обувки и да ви информираме за какви модели да се оглеждате.

За целта разгледахме пролетно-летните колекции на няколко от световните имена в модата, пише "Монитор".

Dolce&GabbanaВъпреки че колекцията им беше почти изцяло в бяло, както и факта, че не скри вдъхновението си от сватбените камбани, фешън дуетът Доменико и Стефано не видя булката като типичната непорочна свенлива девойка. Ето защо дори и при обувките нежните триизмерни рози бяха комбинирани с агресивни леопардови каишки и висока платформа.

Christian DiorВ пролетната си колекция, която беше представена миналия октомври, далеч преди расисткия скандал, след който изгуби работата си в Dior, Джон Галиано бе завладян от островна безметежност.

Цветно-тропическата му колекция беше като топъл тихоокеански полъх. В тон с това настроение обувките бяха с преплетени като лиани ленти, обрамчващи глезена и подчертаващи най-женствените извивки.

Jean Paul GaultierМалко рокендрол, малко садо-мазо с леки лирични отклонения – ето такова беше усещането в цялата колекция на Жан Пол Готие, който дори беше осигурил очила за триизмерно виждане на гостите на ревюто си - за да може напълно да ги потопи в своята специфична агресия с щипка романтика. Ако този стил ви вдъхновява, завършете визията с високи обувки в ярък цвят със заострен връх, лачени и задължително с каишки.

ChanelКайзерът на модата Карл Лагерфелд, изглежда, бе пуснал ято молци в гардеробните с тоалетите, преди манекенките да ги разходят по подиума. Освен че бяха богато орнаментирани, тоалетите бяха прорязани или буквално надупчени, така че отдолу да прозира материята на другата дреха или самата кожа.

Този стил беше запазен и при обувките. Лазерно изрязаните сандали в близки до телесния цвят като прасковено, бежово и какао вече се очертават като един от писъците на пролет-лято 2011. Prada“Време е да бъдем смели”, заяви Миуча Прада зад кулисите на ревюто, в което показа колекция, миксираща ярки райета с хавайски принтове. В допълнение към цветната експлозия от циклама, изумруд, турскосиньо, патешко жълто и радиокативно виолетово, идваха обувките на платформи.

Те увенчаваха нахакания изглед с какофония от различни височини и взаимоизключващи се материали като гума, корк и лъскава кожа. Alexander McQueenНадали има по-неблагодарна задача от това, да поемеш ръководството на модна къща след трагичното самоубийство на оглавяващия я гений на кройката и шева. Сара Бъртън, която работи 15 години рамо до рамо с Аликзандър Маккуин, обаче справи.

Личният й почерк се чувстваше в омекотените линии. Посланието й за жената, опитомена от майката природа, на моменти се размиваше от хищни скокове като тези сандали със змийско-леопардов мотив.
.