Александър Сано, познат на телевизионните зрители като Косъма от „Под прикритие“ изрази позиция по повод музиката в днешно време, като каза, че сега всеки има свобода да слуша каквото иска.

Отскоро той влиза в ново амплоа – това на водещ на музикално шоу – проект по негова идея, информация за която черпи от бизнеса, който развива от 4 години насам с продажбата на дигитална музика, пише bliasak.bg.

„Тази класация, която е основен модул в авторския проект по Националната телевизия - „Фонограма“, не е на сингли, радиоплей листи или т.нар. еър плей – тя е класация за най-продаваните артисти изобщо онлайн.

Така или иначе продажбата на музика се измести само за последните години с още 60% в полза на дигиталното пространство. За 2010 г. в САЩ само са затворили над 2 400 магазина за продажба на музика. След плочите, касетите и дисковете дойде време и на mp3 устройствата или смарт фоните също са много силно застъпени, с един клик да слушаш това, което желаеш“, категоричен бе Сано за класацията "Фонограма", която води.