Поп звездата Сантра, или Александра Сълкова, е родена на 26 октомври 1983 г.

Започва музикалната си кариера на 16 години в музикалната компания "КА Мюзик". През 1998 година за първи път записва в студио, а през 1999 г. вече е сред фаворитите в предаването за млади таланти "Хит минус едно".

Големият успех идва с третия сингъл на Сантра, който се казва "Не ме обичаш вече", заедно с рап изпълнителя Спенс. През 2010 година Сантра записва песен и с Графа - "Тяло в тяло". След кратка пауза секси певицата издава две самостоятелни песни: "Нещо по-добро" и "Късно за романтика", режисирана от Криско. През февруари т.г. Сантра беше обявена за "Най-добър R'n'B артист" при жените.

- Сантра, пя вместо Кайли Миноуг в концерта на британския поп идол Тайо Криз у нас. Още ли мечтаеш за дует с Кание Уест?

- Разбира се. Аз винаги ще си остана и фен на Роби Уилямс, когото боготворя и след концерта му у нас.

- На 15 г. започваш от музикалното предаване за открития "Хит минус едно". Работила си с Миро и Галя от "Каризма", какво помниш от онзи период?

- Ами беше много различно, спомням си, че работеха страхотно добре заедно и за мен винаги беше удоволствие да музицирам с тях. За съжаление не се виждаме често. Когато се видим, си говорим обикновено за минали неща, за това на кого как му вървят нещата в професионален план. Избягвам да клюкарствам.

- Снима се и във филм за чалгата "Шшшт... попей ми". Каква е разликата между чалга културата и попфолка?

- Попфолк е стил музика, а чалга култура е начин на мислене. В това е разликата. Това е стереотип за това какво е правилно и грешно, което всъщност не се позовава на моралната представа за добро и лошо.

- Криско ти написа парчето "Късно за романтика". Какво мислиш - кариерата му скандална ли е?

- Аз много го харесвам и като изпълнител, и като човек, винаги съм го казвала - той е изключителен професионалист. Не е моя работа да коментирам дали е скандален или не.

- Записа и дует с Глен Хюз. Как се работи със световноизвестни музиканти?

- Страхотно. Беше сбъдната мечта, радвам се, че имах възможност да работя и с Глен, и с Кен Хенсли. Това са хора, съвсем земни, с изключителен талант и професионализъм. Истински звезди.

- Ти участва в шоуто "Музикална академия". Би ли влязла пак в подобно риалити?

- "Музикална академия" беше предаване за музика и в него можеш нещо да научиш, особено след като в центъра на фокуса е песента. Но в "Биг брадър", който в момента тръгна, не мисля, че бих участвала. Там фокусът е друг.

- Наскоро пусна модна линия. Кои са най-честите грешки в облеклото на момчетата и момичетата днес?

- Не е моя работа да коментирам решенията на хората. Иначе най-важното нещо за един човек е цялостният му вид. Той не трябва да се страхува да бъде себе си и да се търси. Не е нужно да обличаш нещо просто защото е модерно. Но това е моето мнение, всеки има право на своето и трябва повече да се уважаваме.

- Какви са скритите ти таланти?

- Мога да играя и шах добре. (Смее се.)

- Успяваш ли да балансираш между кариера и личен живот - последното ти гадже е зъболекарят Стефан, как се забавлявате заедно?

- Ами след като се разделихме, се забавляваме поотделно (смее се).

- Написа се, че популярният блогър Емил Конрад е новият ти приятел. Така ли е?

- Няма да коментирам връзката си с Емил.

- Успехът винаги носи и разочарования, какви бяха твоите? Съжаляваш ли за нещо в живота си?

- Ако човек има очакването, че успехът ще го направи щастлив, според мен това може да е разочароващо. Или че хората ще те харесват повече... това са илюзии.

- С Лора Караджова сте приятелки и колежки. За какво си говорите с нея, смяташ ли да последваш примера й, като си родиш дете?

- С Лора се смеем предимно когато сме заедно. А за другото дали ще имам детенце има една руска поговорка "Поживьом - увидим".

- Трудно ли е да си жена в хип-хоп индустрията? Кой е готов "да ви убие кефа", както се пее в парчето ти?

- Не мога да кажа, че е трудно да си жена в хип-хопа. И да, много лесно може някой да ми убие кефа, ако иска (смее се).

- Имаш ли отношение към скандала със Саня Армутлиева, шефката на "Вирджиния рекърдс", която наричат "музикален октопод"?

- Имам отношение дотам, докъдето смятам, че музикантите трябва да сме по-информирани и образовани, както и сплотени по отношение на интересите ни. Преди това можем да претендираме за по-добри условия на работа, но със сигурност няма да ги получим.

- Още ли ходиш на психотерапия заради паническите си атаки.

- Все още ходя на психотерапия, нямам проблем да го споделя, защото мисля, че вече съм преодоляла проблема си. Това е едно доста тежко състояние, което пречи на нормалното протичане на ежедневието.

- Когато получиш подобен тип атака, как се чувстваш точно?

- Ами ако се сетиш за случай, в които си изпитвал много силен страх, само че може би с причини. При хората с панически атаки се случва изведнъж и без видима причина.

- Майка ти е психолог, тя помага ли ти?

- Майка ми ми помогна да намеря специалист за проблема си. Щастлива съм, че открих точния човек, на когото мога да споделя и лични неща.

- Наложи ли ти се да употребяваш химия?

- Не. Не съм пила хапчета. Искам да кажа, че още на четвъртия месец преодолях проблема си, но продължавам да ходя на психолог, а това вече е почти три години и половина.

- В България хората гледат с недобро око ходенето на психолог?

- Така е. Доста хора страдат от психически проблеми и просто не знаят как да си помогнат. Някои започват да пият хапчета или алкохол, други опитват друг тип лечение. Но аз се радвам, че намерих по-добър начин за справяне. Сега съм добре.

- А на сцената имаш ли страх - да си забравиш текста, да паднеш пред хората, да си загубиш гласа?

- Нееее (смее се). Като си забравя текста, си измислям нов, ако пък падна - ще стана. Какво толкова...

Лили АНГЕЛОВА, в. "24 часа"