Богдана Петрова – сляпата певица от Пловдив, която спечели „България търси талант”, пази горчиви спомени от участието си в шоуто.

След големия успех Боги изчезна от сцената за дълго и причината за това са продуцентски неуредици. Момичето изкара едва 3 песни за 5 години, а мечтата й за самостоятелен албум, днес звучи все по-трудно постижимо, пише hotarena.net, позовавайки се на „Уикенд“.

Преди 5 години, когато Боги триумфира като най-талантливата българка в надпреварата, към нея заваляха десетки предложения за клипове и песни. Всички музикални продуценти и компании се юрнаха да се възползват от славата на Петрова и да се правят на благодетели на неин гръб. Няколко компании се опитаха да я включат в своята листа с изпълнители, но подписа й предварително бе уговорен.

Младото момиче дори получи от продуцента на шоуто Маги Халваджиян като подарък безплатно видео за първия си сингъл. Арменецът се опита да подпомогне госпожицата и да даде тласък на кариерата й, като засне клипът напълно безплатно на свои разноски.

Естествено зад това стоеше неговото добро желание да я превърне незрящата пловдивчанка в знаменитост и така да придаде още повече популярност на „България търси талант”.



В желанието си да форсира кариерата на Боги, Халваджиян я свърза и с компанията на Саня Армутлиева, която да поеме юздите на кариерата й. Двамата с къдрокосата дама в момента работят в „X Фактор”, а всички по-ярки герои в риалитито получават контракти за записи. По същата схема арменецът предлага преди 5 години на Саня да продуцира и незрящата Боги.

Веднага щом 17-годишното тогава момиче грабна голямата награда, то подписва с „Вирджиния рекърдс” и храни надеждата, че това ще подпомогне кариерата й. Боги и семейството й разчитат, че най-накрая ще открият мениджъри, които да се грижат за интересите на певицата и няма да пропилеят таланта й.

Днес навярно Боги горко съжалява за избора си и доверието, което е гласувала на Армутлиева и екипа й. Според близките на незрящата пловдивчанка от компанията само искали да вдигнат собственото си реноме с привличането на едно момиче с проблеми в каталога си.



Надявали се така да получат и данъчни облекчения, които се предвиждат при такива случаи. Веднага щом тази схема се оказала не достатъчно успешна, побързали да забравят за Боги и за всичко, което й обещавали в началото на общата им работа.

„За 3 години и издадоха 2 песни заедно. За тях отново инвестира основно Боги. Направиха й един клип, за който тя даде от собствените си средства, за да изглежда добре. Почти не й уреждаха платени участия, а навсякъде я канеха да пее безплатно. Боги и семейството й едва изчакаха да й изтече договора и да може тя да напусне без неустойки. Богдана остана много разочарована от всичко и най-вече от фактът, че Саня се опита да се направи на благодетелка и покровителка на таланта й. Възползва се от нейната наивност и слепотата й, за да гради имидж на щедра бизнес дама. А не си мръдна пръста, за да й помогне изобщо”, издават с възмущение близки до сляпата Боги и напомнят как Армутлиева затри и други талантливи изпълнители като Невена Цонева.