Шефката на "Вирджиния Рекърдс" Саня Армутлиева се появи с студиото на "Преди обед" в инвалидна количка.

Саня, която е гост-коментатор в студиото, закъсня за ефир заради трудното придвижване и се наложи Сашо Кадиев да я вкара в студиото.

"Спокойно, Саня е жива и здрава и сега ще обясни защо е в инвалидна количка", успокои зрителите водещата Деси Стоянова.

"Много е странно. Имам чувството, че непрекъснато създавам объркване. Налага ми се непрекъснато да се извинявам, че ми помагат. Знам, че е игра, но започва да ми става тъжно за мен...", започна обяснението си музикалната шефка, цитирана от Lifestyle.bg

Тя разяни, че е приела предизвикателството да прекара 24 часа в инвалидна количка, като част от кампанията "Ден на колела - Предизвикателството", организирана от движението на арт-директорката на списание "Ева" Биляна Савова - "МС- Мога сам".



"Преди години мой колега почина от множествена склероза и преживях всичко, грижих се за него... Наскоро разбрах, че арт-директорката на списание "Ева" Биляна Савова от 8 години е болна и е в инвалидна количка, исках да й помогна с нещо... Сякаш прочела моите мисли, тя ми се обади, за да ми предложи да се включа в това предизвикателство. Не се и замислих. Тя призова министъра на здравеопазването и кмета на София да направят същото, но все още няма никакъв отговор от тях", каза Саня Армутлиева.

Армутлиева заяви, че само човек, който е изпитал какво е да си прикован, може да усети колко е трудно тези хора да се придвижват из града и как в България са обект на пренебрежението на околните.

Кампанията цели да предизвика градоначалницитеда помислят малко повече за хората в неравностойно положение, да им предостави по-лесен достъп до обществените сгради.

"Аз не мога да изкача стълбите в моята кооперация. Ако няма кой да ме вдигне, не мога да се кача. Не мога да вляза в асансьора... Да оставим, че няма човек до тоалетна къде да отиде", възмутена е Саня.