Радослава Лазарова, дизайнер на модна къща „Блинк“ представи уникална авторска дантела. Саня Борисова беше специален гост на пресконференция, по време на която Радослава Лазарова демонстрира част от творческия процес на своята работа и показа ревю с избрани булчински и официални рокли. Проф. Любомир Стойков, председател на Академията за мода и водещ на пресконференцията, представи талантливата млада дизайнерка и акцентира върху предишни нейни изяви и постижения, с които Радослава Лазарова е заявила убедително присъствие на модната сцена.


Авторските дантели, създадени по дизайн на Радослава Лазарова са специфични за уникалния стил на модна къща „Блинк“. „Разполагаме с техника, която ни позволява да творим уникални дантели по наш собствен дизайн. Хубавото при авторската дантела е, че позволява да използваме всякакви материи и цветове, като са възможни преливания от цвят в цвят и се работи най-вече с копринени конци.“, сподели Радослава Лазарова и разясни процеса на изработка на авторската дантела.

Той започва със създаването на творческа рисунка, която се импортира в компютър и със специална програма се запълва бод по бод, след това файлът се прехвърля върху автоматична машина, която бродира дантелата върху плат. Процесът беше онагледен с видео, а на място дизайнерката показа готова дантела с флорални мотиви и барокови елементи. Част от демонстрацията беше и довършителна работа върху булчинска рокля. Дизайнерката Радослава Лазарова разположи асиметрично елементи от авторска дантела върху полата. В горната част тя направи ръчен набор от копринен тюл, който нежно обгръща раменете и демонстрира актуалната тенденция за наслагване на прозрачни материи. Финалният щрих беше поставянето на 3D флорални елементи, изработени също с техниката на авторската дантела.


Актрисата Саня Борисова присъства като специален гост, облечена с рокля на модна къща „Блинк“. „За мен е чест и удоволствие да бъда облечена с роклите на Радослава Лазарова.“, сподели Саня Борисова и разказа как дизайнерката е избрала перфектната рокля за церемонията, при която в края на 2018-та година получи наградата за „Най-добра изгряваща актриса в Италия“.