Раздялата на Саня Борисова и Ники Илиев се случи преди две години. Стана известна на почитателите им доста по-късно, но не само заради това продължава да ги вълнува. Актьорите, които бяха заедно почти 10 години, днес са приятели и дори си помагат.

Пътят от разочарованието, взаимното нараняване при разлъката не бил нито лесен, нито кратък, загатвали са и двамата. И явно е така, защото Саня май все още не е готова за нова връзка. Съсредоточила се е върху себе си и сбъдването на мечтите си. Ники също се е концентрирал върху работата си, а наскоро сподели, че е станал по-отворен към света и май всичко в него, включително нова любов.

„Истината е, че преживях голям шок и ми трябваше дълго време да се събера отново. Приключих десетгодишен брак и работни отношения, в които влагах цялата си енергия. Така съм възпитавана, не толкова от родителите ми, колкото в обществото се проповядваше, че жената трябва да влага всичко в името на това съюзът между нея и съпругът й да се развива. Когато се разделих с тези схващания, се почувствах преродена”, споделяла е Саня.

Със сестра си Рене, която живее в Дубай, и винаги са се подкрепяли, неведнъж обсъждали истината, че е хубаво човек да е в хармония със себе си. Да не чувства празнота, която да бъде запълвана от някого, и тогава би могъл да имаш пълноценна връзка. И тя ще е бонус, а не нужда. За целта трябва да поставиш себе си на първо място, да се обичаш, да си удовлетворен от себе си и живота си. Тогава не би приел партньорът ти да се държи с теб по начин, който ти не се държиш със себе си. Ще избереш някой, с когото взаимно се „издигате”. Именно с това прекрояване на личността си се е заела Саня.

„Беше ми наистина доста трудно, но с времето все повече оценявам случилото се. Трябвало е да стане. Чувствам се добре, щастлива съм, правя неща, които обичам. Това ми е най-важно. Имам много приятели. Дори с Ники сме приятели”, сподели актрисата след като напусна риалитито „Фермата”. Участието й в шоуто е сред големите промени, които тя „прегърна” без страх след раздялата с Ники Илиев. Затова не е изненада, че след приключението си във „Фермата” актрисата изтъкна, че вече не се притеснява да бъде себе си.

Малко след раздялата с режисьора-актьор, с когото имаше и общи проекти, Саня започна да тренира тай-чи. „Това китайско бойно изкуство ме зарежда с енергия и поддържа тялото и духа ми здрави. А също така ме вдъхнови да напиша новия си сценарий за фентъзи филм, който завърших това лято, и ми предстои да реализирам”, похвали се актрисата.

В момента тя и съмишлениците й са в етап на събиране на екип. „Това ще е първият фентъзи филм, който обаче не цели да се мери с холивудските от този жанр, като, разбира се, ще се постараем и в тази посока, а разчита най-вече на дълбок и смислен сюжет”, сподели с вдъхновение Саня тези дни. Актрисата е щастлива, че от този сезон е част от трупата на театър „Възраждане” и с нетърпение очаква нови роли. Към Ники Илиев тя вече не таи обида, проличава във всяко нейно интервю, в което Саня демонстрира философска гледна точка. „Безброй много неща, дори продължавам да уча от него и от всеки човек, който е част от живота ми за кратко или за по-дълго”, споделя актрисата. Сред важните неща, които е научила от Ники Илиев, е това да бъде по-балансирана и сдържана, какъвто е той.

Саня все пак признава, че трябвало да прояви много сила, за да може днес с Ники да имат разбирателство и истинско приятелство. „Избирам да живея живота си естествено, да се радвам и благодаря за всичко, което ми се случва. Намерението ми е да се развивам, както в професията си, така и в личен план, без обаче да го правя самоцелно. Пожелавам си да срещам, общувам и създавам изкуство с хора, които ценят и обичат себе си, другите и съвместното творчество”, вдъхновена е Саня след голямата промяна в живота си.

Ники Илиев също признваа, че в началото никак не им е било лесно и днешното им приятелство коствало доста усилия. След раздялата той станал по-екстровертен, излизал и пътувал повече. Е, продължава да е все така концентриран върху работата си, както и преди. „Трудно се стига до такова решение. Не е нещо, което човек взима отведнъж и обикновено подобни решения не би трябвало да се взимат за един ден. Ние бяхме почти 10 години заедно, което е доста сериозно... Аз все още искам тя да е щастлива и сме в добри отношения, за щастие вече. Надявам се така да продължи”, откровено сподели Ники при последната си медийна изява. Той призна, че в началото на раздялата помежду им имало отчуждение, което било логично, когато и двамата са наранени. В един момент, когато вече емоциите им се поуспокоили, направили крачки към примирие и приятелство. Ники Илиев също приема философски раздялата и днес смята, че е научил уроците си от нея, пише Уикенд.

„Открих, че трябва да съм повече мъж на място и да съм по-малко реактивен и този, на който трябва повече да се разчита. Явно може би съм правил грешки в миналото, което по някакъв начин, минавайки трансформацията между момче и мъж и т.н., не съм ги откривал. Някои неща са убягвали. Жената е по-нормално да е по-емоционална. Тя е тази, която има нужда от закрила и т.н. Може би не съм давал достатъчно. Всеки си има своите грешки. И аз струва ми се, че си взех поуките. Надявам се да ги удържа”, откровен е Ники Илиев.