"Имам тежка клаустрофобия - страхувам се от затворени пространства. Това е основната причина още да не съм решила дали да участвам в новия сезон на "ВИП бардър". Предполагам, че ще ми отнеме още време, преди да взема окончателното си решение. "

Това разкрива пред столичен всекидневник позалязлата звезда на родния попфолк Сашка Васева.

Изпълнителката е едно от имената, които най-усилено се спрягат за новия сезон на риалити шоуто, макар че тя още не е потвърдила официално дали ще се включи в телевизионно предизвикателство.

"От предаването неизменно ме търсят през последните години и водим продължителни преговори, като накрая им отказвам, тъй като имам своите съображение. И тази година преговорите са дълги", каза още Сашка. И допълва: "Основният ми проблем е клаустрофобията. Правилата на играта изискват да стоим затворени в помещения и вратите да са заключени. Мен това не ме устройва, защото започвам да се чувствам изключително зле. Също така знам, че няма как за мен да бъдат създадени отделни правила и всички трябва да бъдем равнопоставени".

Васева разкрива, че е била диагностицирана с клаустрофобия през далечната 1985 година. От тогава се бори с този проблем, но няма никакъв положителен резултат.

"Не знам да има някакво лечение, въпреки че това не е заболяване, а фобия. Някои хора се страхуват от високо, други - от летенето със самолети, докато аз се страхувам от затворени помещения", добави легендарната изпълнителка на десетки хитове.