В името на рекламата фолк дивата Сашка Васева била склонна да направи всичко.

Това разказа за дупнишката звезда нейният колега Райко Кирилов.

Двамата са работили заедно, ходили са по концерти и срещата им – след 15-годишно прекъсване, отприщи вълна от спомени в “На кафе” по Нова телевизия, пише blitz.bg.

“Сашка има страх от тъмното, но може да си направи реклама от всичко”, сподели певецът. Той разказа как веднъж с компания били в ресторант и за да стане център на вниманието, Сашка помолила сервитьора да й донесе едно олио в каничка. “Аз обичам в бирата да слагам олио”, пояснила гласовитата певица. “На хората очите им изскочиха. И ефектът беше постигнат”, коментира Райко Кирилов.

“Като говорим за онези, по-добри времена, ще разкажа още един интересен случай”, сподели Райко. “Прибираме се след концерт посред нощ. Пътуваме през някакви села, обаче Сашка, ако не е вечеряла и ако не е хапнала, си показва характера. И така – пътуваме, тя беше много гладна и каза: "Не виждам заведение, където видя къща, спираме и чукаме на вратата. И наистина – спряхме колата и тя започна да чука на една къща. Беше 3 часа посред нощ. По едно време излезе една женица, сънена, която не можа да повярва на очите си, че пред нея – в тъмното, с развети коси и сценична рокля стои Сашка", разказва дуетният партньор на дупничанката.

“Добър вечер! Аз съм Сашка Васева и съм много гладна, моля ви да ни нахраните”, казала тя, без да се смущава от късния час.

Жената не само че не се стъписала, ами извикала и на Райко: “Да дойде и онова гладното момче, да го нахраним и него”. За из път гостоприемната жена дала на гладниците буркан с лютеница и хляб – да си хапнат, ако прегладнеят пак.

Снимка: Bulphoto