Сашка Васева продължава да се влошава, но въпреки това не се предава. Дупнишката изпълнителка ходи по участия, придружена от асистент. Младежът е плътно до любимката на народа, съпровожда я през опасните улици и дори й помага да се качи на сцената. След като й подаде микрофона певицата изпълнява любимите си хитове, но се старае да не мърда много-много, пише „България днес".

„Зрението ми се влошава, атрофията на зрителния нерв е нелечимо заболяване. Но продължавам да се държа заради децата ми и мъжът ми. Не мога да легна и да се предам, трябва да съм силна заради тях”, коментира изпълнителката. Сашка не само, че не е спряла с участията, но и прави всичко, за да се справи с новата ситуация в живота си. Благодарение на младежа тя се придвижва доста по-лесно и голяма част от затрудненията й са отпаднали.

Фолк певицата не се притеснява, че трябва да се показва с придружител. „За нея това не е срамно. Предпочита да е с асистент, отколкото да си седи сама у дома и да не прави нищо”, разкриват нейни близки приятели. Сашка не е загубила и хубавата си усмивка, която преди време завърши с равни бели зъби. И вместо да изпада в депресия заради състоянието си, продължава да се държи.

Васева не губи надежда, че може да се излекува, като дори търси спасение в алтернативната медицина.


Наскоро призна, че има един последен шанс в лицето на много добър лекар и се надява той да й възстанови зрението. И ако той успее, ще му каже името на всички.