От няколко дни медии упорито твърдят, че Сашка Васева най-вероятно ще бъде сред съквартирантите в новия сезон на VIP Brother, който стартира тази есен по Нова ТВ.

Фолк легендата даде изявление по темата:

"Не съм поканена да участвам във VIP Brother. Единственото ми голямо участие е на концерта на Радо Шишарката в зала 1 на НДК, на 21 септември, с моите любими колеги Валдес, Хисарския Поп, Тошо Тодоров, Сашо Роман и други класици в жанра, които са истински звезди, защото съществуват само благодарение на любовта на хората, а не на скъпи клипове".

Звездата на фолка за пореден път застана твърдо на позиция, че в кризисно време не е редно изпълнителите да демонстрират охолство и да харчат пари за скъпи клипове.

"Малко е срамно и долно, когато хората се борят за насъщния си, излизайки на отчаяни протести, певците да правят клипове по 10 000 евро и да се дрогират, вместо да помогнат на хилядите просещи по светофарите" - подчерта тя.

Сашка Васева и досега продължава да концертира, въпреки че отдавна вече не записва активно нови песни и клипове, пише signal.bg. Певицата не е привърженичка на максимата, че няма лоша реклама и заявява: 

"Аз не искам да пишат за мен, изсмуквайки си от пръстите лъжи, като тази, че съм преговаряла за VIP Brother. Искам да принадлежа само на децата ми. Нямам ли право на това? Нямам нужда да ме рекламирате. Хората, които обичат песните ми "Георги", "Иване", "Левовете в марки", "Очи в очи", ще ме обичат и без да пишат за мен. Въпреки че нямам 10 години нова песен, с Радо Шишарката обикаляме страната ежеседмично. Знаете ли, че песента "Бели птици и куршуми" се пееше като химн на протеста на Орлов мост, а не някоя сръбска, турска или гръцка открадната песен" - обяснява Васева.