От няколко години Сашка Васева води битка за възстановяване на зрението на дясното си око, като многократно е споделяла, че все се надява да стане чудо и да прогледна отново.

Дупнишката Мадона е обиколила почти всички чудодейни извори в страната, за които близки и приятели и разказвали, че вършат чудеса. Молела се на Бог и в параклиса в двора на къщата си в Ресилово. Била сигурна, че Господ я чува, че може да забави помощта, но в крайна сметка щял да й помогне, защото знаел колко много е искрена и колко е важно да бъде здрава, за да помага на децата си, писа „Уикенд“.

„Трудно свиквам с мисълта, че загубих дясното си око. Почти нищо не виждам. Имам атрофия на зрителния нерв, което означава смърт за зрителния орган. Лекарите казаха, че са безсилни и не могат да ми помогнат. Следим състоянието на лявото око, очното налягане, ходя редовно на прегледи, но ми е трудно. С лявото нещата също не са наред. Леко ми мрежелее на моменти. За една жена като мен – свикнала със суетата, със сцената – това е кошмар. Научена съм да се справям сама в живота, а сега се налага да ползвам чужда помощ.

Ето, не шофирам, а си вземам такси или някой друг шофира вместо мен. Моля дъщеря ми Христина-Елена да ми вкарва номера на приятели в телефона, да ми казва кой ми звъни, записва разни неща, които са важни за мен – примерно за участия. Въобще, правя неща, каквито до този момент не съм правила. Аз съм много вярваща в Бог. И все си повтарям, че няма как да няма как. Въпреки това – помощ не получавам от никъде. А съм била почти на всички чудодейни извори в страната. Мила съм си очите с вълшебната вода, слушала съм десетки истории на кой помогнала, при мен обаче уви, чудото не стана”, разкрива пред „Уикенд” изпълнителката на „Левовете в марки”.