Легендарната поп-фолк изпълнителка Сашка Васева сподели повече подробности за своята слепота, която я мъчи от години. Оказа се, че тя най-после е била диагностицирана правилно и има тумор в мозъка. Той притиска очния ѝ нерв. В продължение на 10 години нито един от преглеждалите я лекари не е установил реалната причина за загубата на зрението ѝ, призна самата изпълнителка.

"Оказа се, че след толкова години, през които обикалях по доктори в България и Германия, едва сега един много добър лекар - неврохирургът Асен Хаджиянев ми постави диагнозата, че имам тумор на мозъка, който притиска очния нерв. Досега близо 10 години все ми казваха, че имам атрофия на очния нерв и никой не успя да установи, че причината да не виждам е друга", разказва певицата в интервю за в. "Труд".

Васева се прегледала и в Германия, където са ѝ казали, че трябва да се подложи спешно на операция, която в нейния случай е животоспасяваща. "Операцията трябва да се направи от екип от неврохирурзи и е изключително спешна и животоспасяваща. Сумата само за нея е 90 000 евро. Ще бъда много благодарна на всички хора, които решат да ми помогнат със средства", добави Васева.

Hotnews.bg припомня, че преди време Васева обяви, че има атрофия на очния нерв и отново търсеше пари за операция, но този път в Русия.