Сашо Кадиев: Театърът е моето място

20 март 2012 | 10:43
Прочетена
1901
 

- Как ти се промени графика заради участието в телевизията?

- Ставам в 6 и 40 сутринта, за да съм в 8 в студиото. Смених си режима, преди си лягах много късно – 2,3,4,5 ч.призори. Сега към 22 ч. се ориентирам към леглото.

- Как се чувстваш като водещ?

- Не съм професионалист, нямам и образование за това, продуцентите не са ме взели за журналист, Деси е професионалистът от нас двамата. Но аз също задавам въпроси, импровизирам, не винаги ползвам сценария.

- Как се сработихте с Десислава Стоянова?

- Ние се познавахме преди, една седмица преди предаването се запознахме. Тя е разбрана и много интелигентна, мисля, че няма да имаме пречки. Сега изглаждаме взаимоотношенията, разпределяме работата. Уча се в действие.

- Трудно ли е да си водещ?

- Не мисля, че е трудно, вълнуващо е. В театъра адреналинът е по-голям, защото много хора в публиката те гледат директно и присъствието им ти дава това. А в телевизията не усещаш аудиторията, адреналинът идва от това, че не е така подготвено.

- Съмняваш ли се в себе си като водещ?

- Човек трябва да разбере за себе си дали става за тази работа, това отнема време, трябва да се види в действие. В театъра успях да го направя, тествах себе си. Публиката твърди, че ставам за театъра и ме иска. Аз за себе си също съм убеден, че театърът е моето място. За моите години имам доста изиграни представления. Откакто съм студент имам 15 спектакъла, които съм играл стотици пъти. В телевизията до месец-два ще се разбере как върви предаването. Ако публиката не ме одобри, ще си отида, но това няма да промени нещо кой знае какво, напротив ще ми даде нещо.

- Какво ти се иска да дадеш на предаването?

- Искам предаването да е по-непринудено, да има по-естествено общуване. Разбира се, трябва да се внимава да не стане твърде фамилиарно или арогантно. Да бъде лежерно, плавно, да се движи като вода. Това е големият номер. В театъра например най-големите постижения са ставали, когато аз за себе си знам, че е станало леко като вода. Дори и драма да е, да е леко, а не да е сковано. Като магия. Публиката просто да гледа и да не се усеща какво става. Това става с талант, иначе няма как да тръгне водата. И другото е да мислиш в тази посока, да имаш визия и въображение.- Но в предаването имаш гости, по-сложно е?

- Това е номерът, хем да имаш гости, хем да успяваш да ги поведеш. Аз така правя, когато съм в компания, опитвам се всички да влезем в този кръговрат на водата. Затава, разбира се трябва да имаме и готини, рефлексивни гости. Иска ми се да ги предразполагам и в същото време леко да ги захапя, но много фино.

- Не искаш гостите ти да разказват насапунисани истории?

- Човекът не би трябвало да позволи да казва пред обществото натуралната истина, документалната. Би трябвало да украсява, но не защото си измисля и защото е длъжен, а защото затова е направен. Ако нещо в живота му е кофти в действителност, да си въобразява, че ще стане друго.

-Това обаче не значи ли да излъже?

- Това е издигане, значи, че имаш позитивно широко мислене. Казваш си: Да аз съм нещастен, нямам образование, но пък мога да се влюбя. Човек, когато е затънал в гадостта, не само да се извади от нея, ами да я украсява. Въпрос на интерпретация е. По тази логика, ако вземеш една пиеса, може да я представиш като зверска комедия, но и като жестока драма. Кое ще е вярното? И двете. Не можеш да кажеш, че е едното е лъжа или измислица. Ние, хората трябва да интепретираме. Затова едни от най-интересните хора по света винаги си създават истории около тях. Даже ти става интересно, дава ти стимул, казваш си: гледай сега той е отраснал също в бедно семейство, а какво е постигнал и как се усмихва. А не този известен човек да излезе и да каже аз съм най-големият нещастник. Аз съм драматичен човек, но предпочитам това да не говоря за това. Не бива хората да излизат и да си разказват драматичните истории.

- Но на хората явно им харесва да слушат сълзливи неща?

- На мен това не ми харесва, предпочитам да си говорят факти, но да са показани по интересен начин. На хората сълзливите истории явно им се струват по-истински. Все искаме да видим как другия страда и му е кофти, изкривена история е това. Нека се говорят факти, да излезе и да каже: "Да, вчера убих един човек, ама беше разкошен кеф. Излежах си го после 20 г., беше интересно приключение". А не: "Отидох, застрелях го като куче и готово!"

- Гледаш ли телевизия, кои са ти любимите предавания?

- Много не гледам телевизия, сега ще ми се наложи. Не че толкова нямам време, но досега не ми е било любопитно. Избирам си свободен контент - ходя по театри, филми.


- Стига ли ти времето, не е ли сложно превключването?

- Сега като свърши предаването сутринта, отивам в театъра на репетиции от 11 до 14. Снимам и в „Стъклен дом”, вечерта съм на представление. Понякога се получава да работя по 12-13 часа. Много бързам сменям настройката и затова не ми е трудно.

- Сезонът на сериалите полезен ли е за аудиторията?

- Мисля, че продукцията на бг сериали е добра за всички. От една страна на публиката й се предлага да види наш продукт, на който да се кефи и да си създаде любими актьори. От друга страна актьорите трупат опит, икономически също им е добре, защото получават пари, които в театъра няма как да спечелят.

- Колегите ти се оплакват, че в театъра е трудно.

- Има актьори, които заемат определена позиция и казват, че няма да се занимават с нищо друго освен с театър и ще стоят там, независимо от заплащането. Предпочитат да живеят по-скромно, но да останат само в театъра. Аз уважавах тази позиция допреди да се забъркам в историята. Казах си, че съм млад човек, освен това живеем в динамично време, не съм спрял да играя в театъра. Така или иначе ми остава време да опитам други неща, а и съм актьор, любопитен човек съм значи. Освен че ще взимам някакви пари, по-важно е, че се забърквам в тази история и така израствам. Срещам се, общувам с други хора. Човешкото същество е така устроено, че като го набуташ в среда с други хора, се обучава. Колкото повече неща гледа, толкова повече се учи.

- Вече отказваш да коментираш за приятелката си Таня, защо?

- Много говорих за Таня, това страшно се преексплоатира. Като отвориш вестника и списанието и четеш за едни и също, ти става досадно. Затова не искам да чета и все за себе си. Давахме с Таня интервюта къде ли не. Не се изморявам от това, но така става малко евтино и затова не искам да продължавам. Аз ги съгласувам с нея тези неща, но вероятно на нея също може и да й е малко неприятно.

- Ти по принцип си откровен и не се криеш.


- Не поставям завеса над живота си, но можеше да я поставя и така щях да бъда по-интересен. Актьорът принципно трябва да е непознат, той е като магьосник, трябва да е забулен мистерия. Но това при мен е грешка на младостта. Примерно актьор като Кевин Спейски казва, че има минимален брой приятели и хора, които го познават. Затова всички се изненадват като го гледат. Аз сега се изплесках на телевизията, всеки ден ще ми гледат мутрата и после като ме видят във филм какво ще кажат. Публиката като дойде в театъра да ме гледат, ще си каже: „Аз си го спомням оня ден в предаването нещо се спъна, падна..“ Губи се магията. Но го правя от гледна точка на това, че съм млад път и ще създавам семейство, трябва да печеля пари, затова сега съм се разпилял малко повече. Аз не съжалявам още, това е път. Това его не ми трябва толкова, че да си мисля, че го наранявам толкова.

- Телевизията е могъща медия, много твои колеги участват в комерсиални шоута, ти би ли приел?

- Не бих играл в тв шоу, освен ако не е, както в сериала "Стъклен дом" например. Дори и 5 000 лева да дойдат да ми предложат, няма да се съглася, защото там си раздаваш от таланта и е грехота. Все пак е важен форматът и съдържанието. В театъра можеш да направиш по-лековато представление, но е театър. Но има и много лоши сериали като стил и вкус – в тях не бих участвал. „Стъклен дом“ също е комерсиален, но е по-качествен като продукция, държи ниво на драматизъм, има вътре история. Но трябва да има всичко, затова пазарът е сводобен и е демокрация. Вкусът обаче зависи и от географската локация. В България евтиното и безсмисленото е много актуално.

- Не им ли писна на хората от простотии?

- Явно не, чувам хората как реагират по улицата, как мислят и ми се струва, че еснафщината още съществува. По улицата още има доста диваци, за които цивилизацията е криворазбрана. Тънем в простащина. Ясно е, че това идва от режима и промените. И аз съм част от това, и аз имам принос към тази идиотщина, мога да тръгна към нея, но човек е заради това, за да се контролира.

- Майка ти дава ли ти професионални съвети?

- Дава ми съвети, кара ми се. Казва ми: „Сега тук направи така, по-внимателно!“

- Как се живее с нея, а с теб?

- Е, не е лесно. Но с мен е по-трудно да се живее, не съм добър за съжителство. Общителен съм и добронамерен, приказлив, но повече навън, вътре вкъщи съм по-затворен. Вероятно така се зареждам.

Източник: dartsnews.bg

Свързани новини

Коментари

Rapidus
28 март 2012 | 11:10

Куха, празна лейка си ти - антипатичен, неориентиран и всестранно неспособен...

Добави коментар

Екипът на Hotnews.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Hot

Златка пак по гащи

Димитрова през ден се пуска полугола

Юнона с рекордно скъпи импланти

Тунингът й струва 7 бона

Гери-Никол си ги показа

Феновете я обвиниха, че прекалява с фотошопа

Виж още от Hot

Специален проект

Да оставим следи ІІІ

Новини

Натали Трифонова показа брат си

Теодор е дете на баща й, който напуснал семейството на синоптичката, когато тя била на 10 години

Ани Салич с нов мъж?

Водещата опасно близка със свой набор

Фицата получил знак от съдбата в „Маскираният певец”

Актьорът на шега обяви национална кампания за завършване на къщата си

Златка не може да гледа Миро-старши

Двамата не се събраха дори на рождения ден на сина си

Голямата любов на Станимир Гъмов разби сърцето му

Красивата Дея вдигна сватба с друг

Андреа:Аз зарязах Кобрата

Певицата имала готови 10 нови парчета, щяла и да рисува

Папи Ханс с бюст като силиконка

Риалити героят отиде при португалката

Кали: Има причина да не съм бременна отново

Ето защо певицата побесня от слуховете, които я забремениха

Векилска за бившия: Винаги ще го обичам

"Загубих и двете си майки, двата стълба в моя живот", изповяда се екс-водещата

Наталия Гуркова забрави Джордже

Майката на застреляния бизнесмен със сърцераздирателни думи

След Вулева и Моника мюсюлманка

Не съм бременна и не вярвам в Исус, обобщи моделката

Благой Георгиев: Тежко ми е

Имам оферти да се върна във футбола от Русия, призна спортистът

Тв и Риалити

Амелия-Мира изхвърли Марешка

За първи път победата не ми е сладка, призна участничката в "Игри на волята"

Тризначките се прибраха в България

Надежда, която бе арестувана, вече е в Благоевград

Мегз чисти имиджа на Нора Недкова

Плеймейтката е една от участничките в ново риалити

Виж още от Тв и Риалити

Издънки

"Маскираният певец" нагласен

Всеки участник знае точно в кой епизод ще напусне

Майката на Гала я заплашила

Водещата разказа интересна случка от личния си живот

Джулиана Гани счупи тъпомера

Скулите й пораснали заради бебето

Виж още от Издънки

Култура

НВО прави сериал по "Брилянтин"

Поредицата ще включва някои песни и персонажи от филма

Дубравка Угрешич идва у нас

Авторката на „Баба Яга снесла яйце” ще бъде удостоена с почетно звание

Любе с юбилеен концерт в три български града

Най-известната руска група свири у нас през декември

Виж още от Култура

Fashionista

Лошото момиче на модата се върна

Кейт Мос моделства и на 45 години

Никол Шерцингер по-шеметна от всякога

Блясъкът й за пореден път доказа защо хората я определят за звезда

Рита Ора в шеметна модна сесия

Томас Сабо избра певицата за лице на новата му колекция

Виж още от Fashionista
Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

 • Нормално функциониране на сайтовете
  Не е зададено

  Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

  Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

  Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

 • За изпълнение на нашите услуги
  Не е зададено

  Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

  Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

 • За измерване
  Не е зададено

  Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на реклами
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За персонализация и профилиране
  Не е зададено

  Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

  Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

 • По възложение и за проекти на трети страни
  Не е зададено

  При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

  Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

  За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

  За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

 • За Директен маркетинг
  Не е зададено

  За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.