Вчера Савина Николова отпадна от кулинарната надпревара на MasterChef по bTV след като не се справи с панирането на патладжан темпура. Самата тя признава, че избягва да консумира пържени храни и се придържа към здравословния режим, базиран на органичните продукти и на растителна основа. Пред репортера на „Преди обед“ Венета Георгиева синеоката красавица сподели, че се надява да е оставила позитивен отпечатък в най-голямата кухня на България и да е накарала хората да се замислят какво слагат ежедневно на масата си.

Бъдещата майка извървя пътя в MasterChef с типичния си италиански темперамент, продиктуван от обучението и работата си в „страната на влюбените“. Сега се е отдала на любовта с човека до себе си и сладоледа. Въпреки склонността си към спонтанност, Савина е убедена, че животът й следва един предначертан план. Пред зрителите на bTV тя сподели, че винаги си е представяла, че ще стане майка на 25-годишна възраст, а намесата на съдбата и срещата с правилния човек превръщат подсъзнателните нагласи в реалност. В самия старт на MasterChef тя разбира добрата новина, но това не я спира да демонстрира своята любов към кулинарията. Въпреки физическите трудности на бременността, тя е твърдо решена да се държи мъжки и е благодарна на своите колеги за помощта.

Подготвяйки се за най-важното събитие в живота, Савина работи неуморно и по сбъдването на мечтата си за свое място, в което да предлага истински италиански сладолед, придавайки му своя почерк и философия. В новооткрития си лабораториум тя приготвя занаятчийски здравословен десерт с различни вкусове и текстури. Започвайки деня си в 8 сутринта, в рамките на 4 часа тя успява да произведе над 70 килограма от леденото изкушение като залага на местни и био продукти като мляко, сметана и нетрадиционни подправки. В крак с тенденциите, Савина е прибавила към асортимента и веган вариант, който прави на основата на ядкови пасти и плодове.