Шеф Борис Петров най-сетне напусна къщата на „ВИП Брадър”, след като непрекъснато бе номиниран за изгонване, но така и не си отиваше, защото движеше целия сезон със скандалите, които създаваше. Готвачът никак не искаше да си тръгва и през цялото време натякваше на съквартирантите, че няма кой да се грижи за тях в кухнята, пък и жените ще останат без мъже, ако той напусне.
Кулинарят много се засегна от номинациите за изгонване на жените като Енджи, които бяха категорични, че той не бива да отива на финал и за поред път грозно се разправи с тях. Петров не спираше да ги напада и отново заслужи името си на скандалджия №1 и така предизвика и неодобрението на публиката, която този път вече не го пощади.

Той напусна къщата втори след Дани Златков, който събра най-ниския зрителски вот в понеделник вечер. Футболистът заяви, че е доволен от представянето си в къщата, но съжалява, че пушел в началото на формата. Той се извини на Сашка Васева за нападките в началото на предаването и тя му прости. Тото спечели на последните номинации и вече е сигурен финалист. Следващите изгонени ще са в сряда.