Идолът на тийнейджърите по цял свят Селена Гомес кацна в София, научи „България Днес".

Освен младата красавица по софийска земя вече стъпва и кинолегендата Джон Войт, баща на една от най-красивите жени на планетата - Анджелина Джоли.

Селена и Джон са у нас за заснемането на филма „Бягството", в който роля ще има и холивудската знаменитост Итън Хоук.  19-годишната Гомес, която освен актриса е певица, че и гадже на друг "тийнмесия" Джъстин Бийбър, ще има главна роля в „Бягството". Той ще се снима в „Ню Бояна филм".

Според западни медий това ще е римейк на лента от 1972 г. със Стив Маккуин и Али Макгроу. Ако        
това е вярно, то настоящата  версия на "Бягството" ще е  третат подред - през 1993 г. бе заснет римейк с Алек Болдуин и Ким Бейсинджър.

Самата  Гомес преди няколко седмици пусна в интернет видеообръщение, в което разказа, че ще снима филм на място, наречено от самата нея Бългерия: „Това е по-скоро екшън филм. После   започвам работа по друг проект. След това ще направя моя четвърти албум, който ще бъде най-добрият от всички досега", допълни Селена в интернет клипчето.

В "Бягството" ролята на Итън Хоук ще е на световен шампион по автомобилизъм.Героят му ще се забърка в големи неприятности и оплетена интрига из улиците на София. Все още не се знае много за ролята на Селена, но с 15-те ленти зад гърба ѝ за красавицата няма да има никакво предизвикателство, убедени са нейни фенове. Ако Селена реши да се разходи из столицата , със сигурност ще предизвика невъобразима суматоха. Малката певица има продадени почти 1,5 милиона копия на трите си албума и е една от най-обичаните тийнзвезди по света.

Точно 54 години по-възрастна от Селена е другата мегазвезда, която също е в София - актьорът Джон Войт. Освен че е брилянтен във филмите си, за което има награда „Оскар", той е известен и с дъщеря си - Анджелина Джоли.

Преди години синеокият Джон шокиращо каза в интервю, че Анджелина има „психични отклонения". Освен това родителят й обърка името на едно от внучетата си - вместо Шайло Войт каза Шакира. Тези изцепки на актьора му костваха добрите отношения с Джоли - двамата „разпукаха  леда"  помежду  си едва през 2007 г.

Джон Войт стана известен в края на 60-те години с ролята си във филма „Среднощен каубой", но получава престижната награда „Оскар" за лентата от 1978 г. „Завръщане у дома". Едва ли има човек сред кино- и тв зрителите, който да не знае кой е Джон Войт - или поне да не го познава по физиономия.

Той е играл в култовата лента „Влакът беглец" на Андрей Кончаловски, змийския трилър „Анаконда", а във „В търсене на изход" от 1982 г. дебютира собствената му щерка Анджелина.

По това време тя е на 7 години. Във филмографията му блестят участия в електризиращия „Жега" на Майкъл Ман, където партнира на Робърт де Ниро и Ал Пачино, „Мисията невъзможна" , „Обратен      завой" на Оливър Стоун, „Ударът" на Франсис Форд Копола, „Манджурският кандидат", че     дори     и „Трансформърс" на Майкъл Бей.