Филм, вдъхновен от живота на канадската поп икона Селин Дион ще бъде част от 34-тото издание на Киномания. Историята не е точно биографична, но е базирана на много моменти от живота на звездата, която е сред най-продаваните изпълнители за последния четвърт век. Селин Дион: Силата на любовта е с режисьор Валери Лемерсие (двукратна носителка на Сезар), която ще се превъплъти и в образа на певицата, а също сама е написала сценария на филма. Прожекцията на филма е предвидена за 11 април в първа зала на НДК.

Продукцията проследява живота на малката Алин през 60-те години на миналия век, славата, която я застига, както и връзката с нейния мениджър, а по-късно и съпруг (в ролята е Силвен Марсел), който открива дарбата й още когато тя е тийнейджър. Последно от 14 деца, тя се превръща в суперзвезда през 90-те и продава милиони албуми със свои песни.

Филмът Страх на Ивайло Христов ще открие Киномания, а зрителите ще могат да гледат и най-новия филм на Уди Алън Фестивалът на Рифкин, късометражната продукция на Педро Алмодовар Човешкият глас, филмът Сянаката на шпионина с участието на Бенедикт Къмбърбач и най-новата лента на Андрей Кончаловски Скъпи другари.