Канадската певица Селин Дион е отказала да пее на церемонията по встъпване на Доналд Тръмп като президент на САЩ.

Причината обаче не е, че не го харесва. На 20 януари 2017 г., когато е церемонията, Селин има концерт в Лас Вегас.

Дион знаела колко хора идват за изявите й и не искала да ги подведе. От смъртта на съпруга си Рене Анжелил през януари тя отмени вече няколко концерта.

Преди дни от комитета по инаугурацията на Тръмп обявиха, че 16-годишната Джаки Иванко, станала популярна след участието си в телевизионното предаване "Америка търси талант", ще пее химна. При встъпването в длъжност на президента Барак Обама през 2013 г. химна изпълни певицата Бионсе.

Преди дни стана ясно, че италианската оперна звезда Андреа Бочели също няма да пее при влизането на Доналд Тръмп в Белия дом. Тенорът бе подложен на натиск от феновете си. Той съобщи преди това, че Тръмп му се е обадил след концерт в Ню Йорк и още не е отговорил дали ще участва в церемонията. Тръмп е почитател на певеца и го е канил на тържество в клуба си във Флорида.

Джъстин Тимбърлейк, Бруно Марс и Елтън Джон също отказаха да пеят за Тръмп.

Клетвата му ще се състои на Капитолийския хълм във Вашингтон. Там вече издигат специална трибуна, обясниха от щаба на републиканеца. Денят завършва с традиционните вашингтонски балове. Техният брой е различен през годините: през 1949 г. при Хари Труман той е един, при Дуайт Айзенхауер са два, при Бил Клинтън - 14, а при Барак Обама - 10.