Селин Дион заяви, че е уплашена от шоубизнеса след смъртта на звезди като Уитни Хюстън, Ейми Уайнхаус и Майкъл Джексън, които са си отишли заради злоупотреба с алкохол и дрога.

"Сетете се за Елвис Пресли, Мерилин Монро, Майкъл Джексън, Ейми Уайнхаус ... Отново и отново губим хора, които вземат хапчета, за да пеят, взимат хапчета, за да се събудят и за да заспят. Толкова е тъжно.

Защо го правят. Заради стреса или лошо влияние? Какво се случва когато имаш всичко? Когато имаш любов, подкрепа, семейство, майчинство? Имаш отговорностите на майка и след това нещо просто се случва и разрушава всичко.

Ужасена съм от шоубизнеса. Страхувам се от дрогата", сподели певицата в тв предаването Good Morning America по повод смъртта на колежката си Уитни Хюстън, открита мъртва преди два дни в хотелската ѝ стая.

Селин заяви, че Уитни винаги е била извор на огромно вдъхновение за нея и изрази мнението, че фаталният ѝ край се дължи преди всичко на наркотиците и на "лоши хора и лошо влияние".

"Наистина е ужасно, че дрогата, лоши хора и лошото влияние са взели превес. Надделели са над мечтите ѝ, над любовта и майчинството", заяви 43-годишната изпълнителка на хита "My Heart Will Go On”, като призна, че избягва да присъства на партита именно заради рисковете и лошите навици, които носят.