Хитовото световно риалити „Фермата" тръгва наесен по Би Ти Ви, научи „Всеки ден".

В него популярни звезди и неизвестни участници ще оцеляват сред природата, ще се хранят с каквото си отгледат и ще облекчават физиологичните си нужди сред храсти и дървета. Предаването вече е наречено селският „Биг Брадър", но то ще е нещо средно между популярното шоу със съквартиранти и „Сървайвър", тъй като ще живеят в екстремни условия.

Водещи на шоуто, в което участниците живеят в отдалечена ферма без ток, вода, канализация и съвременни комуникации, най-вероятно ще са Иван и Андрей. Кастингите започват през май, но отсега се знае, че покани ще получат Русата Златка и миската Антония Петрова. Подобно на „Къртицата" петдесет процента от участниците ще са випове, а другата половина - обикновени хора, които искат да станат известни и обичат предизвикателствата. Всички те ще трябва да зарежат градския живот и ежедневните си задължения, за да идат да копаят на село, да събират яйца в курника или да пасат крави.

*Антония

За да се хранят, участниците във „Фермата" трябва лично да се занимават със земеделие и животновъдство в условия, характерни за живота отпреди 150 години, което ще рече, че автоматична машина за доене или редосеялка няма да има.

„Фермата" ще покаже как се справят участниците, свикнали с удобствата на модерния свят, когато трябва да живеят наистина близо до природата, при това в продължение на месеци. Те ще бъдат лишени дори от поща и по този начин ще останат изолирани както от близките си, така и от ставащото по света и у нас. Единствената компания и помощ на „фермерите", освен самите те, ще бъдат животните. Всяка седмица участниците ще получават нови попълнения от кокошки, малко стадо от овце или крави или просто глутница кучета, в зависимост от това как се справят с играта.

„Освен интригуващото съдържание и участници, форматът ще провокира зрителите да се замислят върху начина, по който живеят. Щастливи сме, че продължаваме да предлагаме на българския зрител най-успешните телевизионни формати", коментира Павел Станчев, главен изпълнителен директор на Би Ти Ви.

Риалити форматът „Фермата" е създаден от шведската компания „Стрикс". Гледали са го зрители в 51 държави и в по-голямата част от тях селският „Биг Брадър" е абсолютен лидер по интерес и е сред най-коментираните предавания. България няма да е изключение, защото подобни формати се радват на невероятен интерес, пише ''Всеки ден''.