Към нейните чудновати романи, изплетени с уникално чувство за хумор и много топлота, неминуемо ще се пристрастите.

На 8 декември, малко преди нашумялата шведска писателка Катарина Масети да пристигне в България за участие във второто издание на Софийския международен литературен фестивал, излиза „Семейна гробница”, продължението на „Мъжът от съседния гроб”.

В „Семейна гробница” (превод: Радослав Папазов; стр. 240, цена: 15 лв.) Десире и Бени се събират, разделят се, после решават, че не могат един без друг и че на всяка цена трябва поне да си имат дете. И си имат – едно, че две, че три... Живеят заедно с всичкото раздразнение и яд, и злост, и обич, и съчувствие, и добра воля, и всичко, което се случва и в най-добрите семейства. Романът е написан на няколко гласа и поразява със своята непринуденост и остроумие.

Катарина Масети е сред най-разпознаваемите имена в съвременната шведска литература. Стартира кариерата си като учителка, впоследствие се занимава с журналистика, продуцира специализирани предавания по радиото. „Мъжът от съседния гроб” е дебютният й роман. Книгата реализира сензационни продажби и бива адаптирана с голям успех в киното и театъра.

Българската публика ще има удоволствието да се срещне с Катарина Масети на 11 декември от 18.30 ч. в Мраморно фоайе на НДК, в рамките на второто издание на Софийския международен литературен фестивал.