През последния месец любовта между футболиста Благой Георгиев и съпругата му Есмер Омерова е на приливи и отливи.

Това издадоха двамата сами чрез публикациите си в социалните мрежи. Шампионката по аржентинско танго изтри всичките им общи снимки от профила си в инстаграм. Така тръгнаха слухове, че са се разделили.

Есмер махна дори кадрите от сватбата им, а изреченията, които отправяше към Георгиев, засилиха подозренията.

“Глупаво е да се обиждаш на човек, който не отговаря на твоите чувства. Това е същото, като да се сърдиш на човек без ръка, че не е хванал твоята” - това послание отправи в същото време футболистът към нея. Тя пък му отвърна със снимка с акцент върху ръката ѝ, на която вече липсват брачната халка и годежният пръстен, пише в. "24 часа".



В същото време намекна за бременност чрез кадър, на който е с малък корем в залата за танци. Написа също така: “Бъди с някого, който няма да ти се сърди. Който няма да може да стои, без да ти говори, и който няма да може да живее без теб.” Приятелите им явно също са били запознати с проблемите, защото не пропускаха да коментират статусите. “Толкова сте забавни! Приятно ми е да наблюдавам любовта ви с Благо. Някой ден ще осъзнаете колко глупави сте били. Моля се за вас!”, гласеше едно от изказванията.

Вероятно усетили колко далеч са стигнали с даването на такава публичност на временните семейни проблеми, двамата решиха да поправят нещата, като опровергаят слуховете за раздяла.



Пред приятели Благо бил категоричен, че изобщо не е разделен с Есмер. Побърза да публикува снимка на съпругата си, а под нея добави и сърца. Към кадъра тя написа: “Обичам те.” Той пък ѝ отвърна с “Аз теб повече”. Само няколко часа след излизането на публикацията за раздялата им двамата отново започнаха да се следват в социалните мрежи. Задоволството си изрази и сестрата на Есмер - Маргарита Муслимова, която ги покани на вечеря през този уикенд. Отскоро тя е майка, а Благой и Есмер имат племенник на име Тимур.



Докато траеше скарването им, в продължение на няколко дни футболистът беше в България без половинката си. Есмер не го придружи, въпреки че при всяко негово идване досега е била с него. Последният такъв случай бе, когато двамата гостуваха на родителите му на Коледа. Веднага след това съпрузите заминаха за курорта Куршевел във Франция заедно с нейното семейство. Там прекараха Нова година. Малко преди Бъдни вечер двамата бяха на романтично пътешествие на Малдивите. С настъпването на новата година двамата се скарват и това ги подтиква да запознаят със семейните си проблеми всичките си последователи в социалните мрежи.

По време на престоя си тук футболистът посети чалга дискотека в Студентски град, където бе с трима свои приятели. Източници на “24 часа”, които са били във въпросното заведение същата вечер, разказват, че Георгиев е бил много променен. Цяла вечер до него не е приближила нито една жена, макар да имало желаещи.

Той бил видимо тъжен, а сериозното му изражение издавало, че нещо не е наред. Не е разговарял с никого другиго освен с мъжете, с които влязъл през задния вход на клуба.

Не е лъжа, че именно Есмер е жената, която промени Джизъса, както е познат футболистът. Тя е единствената, която успя да го отведе до олтара, и то само месеци след като се запознаха. На тази сериозна стъпка не успя да го реши дори дългогодишната му половинка - гимнастичката Христина Витанова, от която има две деца - Йоанна и Давид.



Нея той изостави бременна в 7-ия месец заради фолкпевицата Лияна

След това тя му прости и роди второ дете от него.

В момента Витанова също е обвързана. Мъжът до нея е Заки Маджид - собственик на верига ресторанти за бързо хранене.

Есмер Омерова и Благо се запознаха миналата година. Тя първа оповести отношенията им. Повечето хора смятаха, че танцьорката е поредното мимолетно увлечение за футболиста, защото само месец преди това той се бе разделил с ученичката Алис Николова. Той обаче доказа обратното, като направи рускинята своя законна съпруга.

За сватбата им се погрижи един от най-добрите сватбени агенти в Русия - Юлия Шакирова. Шафери бяха децата на Георгиев, които се разбират много добре с Омерова. Двамата все още нямат свое бебе. За сметка на това отглеждат в дома си истински леопард. От съвсем малко се грижат за хищното животно на име Рами.



То се разхожда свободно в дома и в двора на каишка. Има си и много голяма клетка, в която спи. Есмер често си прави снимки. Гушка го и го държи на ръце, все едно е домашно котенце. Познатите им пък са ужасени, защото смятат, че това е твърде опасно и е възможно домашният любимец съвсем скоро да им посегне.

Георгиев предложи брак на Есмер по много романтичен начин. Случва се в Дубай, където той я кани на разходка с хеликоптер. Когато започват да кръжат в небето, Омерова вижда на площадката за кацане надпис: “Ще се омъжиш ли за мен?”, последван от букет от лилави орхидеи. Тя, разбира се, приема.

Първоначалните планове са венчавката да бъде в България, в комплекс на морето. По-късно обаче плановете рязко се променят. Причина за това е скандал, който се случва покрай Благой Георгиев. Във всички медии излиза новината, че е арестуван в Рим, защото драскал по Колизеума, че обича Есмер. Така само за една нощ прякорът му се превръща от Благо
 Джизъса в Благо Колизеума.



Обиден от отношението на сънародниците си тук, той съобщава, че сватбата ще се състои в Русия.

В момента отново е в Москва заради възможен вариант да премине в “Локомотив”. Досега той играеше в “Рубин”, но тимът от Казан и Благо вече са пред сигурна раздяла. Причина за това са финансовите затруднения на клуба, който иска да си спести високата заплата на нашия полузащитник. Затова досегашният му отбор е склонен да се раздели с него по взаимно съгласие.