Бившият президент на САЩ Барак Обама и неговата съпруга Мишел отдъхват след мандата на Карибите в собственост на милиардера Ричард Брансън, съобщава TMZ.

Семейството пристигнало на приказното място още преди седмица. Изданието публикува снимки на бившия държавен глава с бейзболна шапка и тъмни очила.

Също така се отбелязва, че на доскорошния стопанин на Белия дом по нищо не му личало, че мисли да се завръща в САЩ и да участва в протести срещу указа на новия президент Доналд Тръмп и ожесточената му политика срещу имигрантите.

На 31 януари стана ясно, че Обама поддържа протестите срещу своя приемник и заяви, че гражданите, участващи в демонстрациите упражняват своето конституционно право на избор.

Бившият президент подчерта, че решението на Тръмп за ограничаване на имигрантите, в частност приема на бежанци, представлява опасност за американските ценности.

На 27 януари Тръмп подписа указ, съгласно който на територията на САЩ се забранява свободното преминаване на граждани от Иран, Ирак, Йемен, Либия, Сирия, Сомалия и Судан.

Президентът на САЩ коментира своето решение, като поясни, че тази мярка не е против мюсюлманите, а е насочена срещу терористите.

Снимка: Twitter