Певецът Джордж Майкъл завеща дома си в северен Лондон на стойност 10 милиона британски лири (близо 11,5 милиона евро) на любимата си сестра.

Поп иконата, който почина на Коледа от естествени причини, и 55-годишната му сестра Мелани Панайоту винаги са били много близки. След смъртта му, тя се премести в дома на певеца, за да планира погребението, заедно с другите членове на семейството.

По-голямата сестра Йода, която е на 57 години, също ще получи солиден дял от състоянието му, оценено на 105 милиона щатски долара (почти 98,3 милиона евро).

"Джордж имаше много близки отношения с цялото семейство, но особено специална беше връзката му с Мелани, която беше до него във възхода на славата му. Тя обожаваше къщата в Хайгейт, една от първите, които той купи. Двамата прекараха чудесни времена там и домът има специално място в сърцето на Мелани", каза източник пред в. "Сън", цитиран от БТА.



Според братовчеда на Джордж Майкъл приятелят на певеца - Фади Фауаз, пренебрегва семейството след смъртта му. Андрос Джорджиу твърди, че Фади е сключил споразумение за месечна издръжка в размер на 10 000 британски лири (около 11,4 хиляди евро) със звездата и добави, че затова не очаква да бъде включен в завещанието.

"Фади изчезна след смъртта на Джордж. Той никога не е бил част от семейството, защото двамата просто имаха споразумение. Фади беше последният човек, който е видял Джордж жив, и ако уважаваше семейството, щеше да се свърже с нас", допълни братовчеда на певеца пред "Сън".

Андрос призова феновете във Фейсбук да не идват на погребението, което се очаква да бъде през седмицата.

"Знам, че много от вас биха искали да са там и да могат да се сбогуват с него. Моля, позволете той да бъде положен в покой с възможно най-много уважение и достойнство", помоли той.

Джорж Майкъл ще бъде погребан в гробището "Хайгейт" в Лондон до своята майка Лесли, която почина през 1997 г.