Семейството на Майкъл Джексън ще организира благотворителен концерт в подкрепа на децата, пострадали от земетресението в Япония.

Майката на Краля на попа Катрин Джексън съобщи, че концертът в Токио ще помогне за една кауза, която синът й, починал от свръхдоза Пропофол през юни 2009 г., би направил всичко, за да подкрепи.

"Ако Майкъл беше жив, той определено щеше да направи нещо, за да помогне на жертвите на земетресението в Япония. Майкъл обичаше децата, той щеше да съчувства на тези деца, загубили родителите или домовете си", заяви през сълзи Катрин Джексън на пресконференция в лондонския хотел Кларидж.

* Катрин, Ла Тоя, Тито, Джаки и Марлон

Братята на Джако ще пеят на концерта като група Дъ Джексънс, а 81-годишната Катрин, която е попечител на трите деца на Майкъл, Парис, Принс и Бланкет, е "много щастлива, че ще ги види отново на сцената".

*Принс, Бланкет  и Парис

Братята на Джексън нямат търпение да пристигнат в страната и да направят нещо, за да помогнат на японския народ, пострадал от природното бедствие, което удари крайбрежието на Япония през март.

"Този концерт може да помогне на децата. Щастлив съм, че отново ще ги накарам да се усмихнат", заяви Джаки Джексън.

"Музиката може да ни сближава. Децата не могат да живеят без ръководство. Искаме да насочим децата в правилната посока. Щастлив съм, че музиката може да помогне на друг народ", допълни Марлон Джексън.

Средствата от концерта "Michael Jackson Tribute Livе", който ще се състои в Токио на 13 и 14 декември, ще бъдат дарени на благотворителната фондация ASHIHINAGA, която помага на деца, изгубили домовете или семействата си при земетресението през март. Билетите ще бъдат пуснати в продажба на 12 октомври, пише БГНЕС.

Снимки: Getty Images/ Guliver