На 9 май, петък, клуб Opera Café ще се потопи в епохата на 40-те, времето на ярко червените устни, перлите, дантелите, чорапите с ръб и музиката, която никога не остарява.

Очарователните дами от триото Sentimental Swingers ще ни отведат в света на суинг звученето и славните времена на Дюк Елингтън и Ела Фицджералд с два ексклузивни концерта в един ден - от 17:00 часа (за публика 60+, с вход свободен) и 21:00 часа.

Неоспоримите кралици на суинга Деси (Phuture Shock), Рони (Nasekomix) и Вера обещават шоу, красота и музика, която ще разтанцува всеки.



Концертът от 21:00 часа ще започне с невероятната диджей селекция на LINDYHOP.BG. Малко по-късно, под светлините на прожекторите ще изгреят и самите Sentimental Swingers. Трибют към винтидж градската култура и суинг музиката, Деси, Рони и Вера ще пленят публиката с атрактивни костюми, класическо сценично поведение и пленяващо ретро звучене. Дамите ще се качат на сцената заедно с уникалните музиканти Михаил Йосифов (китара), Димитър Шанов (контрабас) и Атанас Хаджиев (саксофон).

По-рано същия ден, от 17:00 часа, Sentimental Swingers ще подарят специален, безплатен концерт на своите по-възрастни почитатели, споделящи с носталгия любовта към суинг музиката и блясъка на една отминала епоха. Всички дами и господа над 60 години ще бъдат специални гости на Opera Café с вход свободен.