Турският сериал „Част от мен" е на път да се превърне в най-гледаната сага в България през последните години.

И това е независимо от признанието на повечето зрители, че сценарият е доста нагласен и много се разминава с реалния живот. Но въпреки възраженията любовната история и премеждията в него са предадени увлекателно и интересно, което явно държи млади и стари, пенсионери и домакини, повече и по-малко образовани зрители пред малкия екран.

Може би затова не само в България и в държавите на Балканския полуостров, а и на всички континенти с изключение на Африка и Антарктида, зрителите са влюбени в сериала. Той би рекорда по гледаемост дори на предшественика си „Листопад".



Всъщност филмът печели не само с любовните и семейни перипетии, а и с красивите актьори, които се справят добре с ролите си. Най-главният от главните е Кахраман - стожерът на фамилията Йорукхан, който е само положителен герой и нищо лошо няма в неговия образ. Ролята на добрия се изпълнява от 44-годишния Йоджан Дениз. В Турция той има слава, равна и дори по-голяма от тази Къванч Татлату. Но за разлика от Къванч Йоджан Дениз не е женен, пада си много по жени и ги сменя когато и както си поиска. Затова е наричан Донжуанът на Турция.

Роден е на 19 май 1972 г. Едва 13-годишен напуска училище и започва да пее, като така изкарва не само своята прехрана, а и тази на бедните си родители. На 14 г. прави своя група с името „Синьо море". 3 години прекарва в Германия, където също не спира да пее по заведения и да издържа семейството си. След като се връща в Турция, служи 3 години в армията, което е задължение за мъжете в южната ни съседка. Освен като много харесван и слушан певец, Йоджан започва да се изявява и като актьор, без да има образование за това. Първият му филм е през 1994 г. В много от лентите той е не само актьор, а и певец. Снима се в десетки сериали и днес има своя продуцентска компания, като наред с актьорството и песните той пише сценарии и режисира филми. Познат е в много държави по света.



Личният му живот е пълен с любовни романи подобно на филмите, в които се снима. Жените му се лепят. Приписват му множество връзки с турски красавици, звезди на киното и естрадата. Самият Йоджан не говори за личния си живот и това е темата, която ненавижда. През 1991 г. той се жени за актрисата Хандан Дениз. Двамата се развеждат през 2000 г., като Йоджан казва, че бракът е бил само формален. След това дълго време - почти 10 години, той има връзка с актрисата Фахрие Евджен.

Нещата вървят към сватба, когато през 2013 г. красивата и най-коментирана светска двойка в Турция обявява, че се разделя. Медиите в Турция твърдят, че причината е в изневяра на Йоджан, сниман от папараци как прегръща младата манекенка и актриса Айша Куру във Венеция. Романът с Айша се оказва краткотраен. Следващата жена в живота на Йоджан е 20-годишният модел Бусе Нарджи. Двамата се запознават на вечерно парти при общи приятели. Турските медии пишат, че актьорът е много влюбен в младата жена, нарича я Барби и дори я запознава с родителите си.



Но и тази връзка се оказва краткотрайна. През лятото на миналата година в живота на Йоджан вече има нова жена - актрисата Ейдже Улсу, с която той се запознава по време на снимките на сериала „Черният". Но Йоджан зарязва и тази актриса, след което започва връзка с колежката си Айшая Айшин Туран. Лекотата, с която сменя жените, тревожи много майката на Йоджан. Той продължава да твърди, че не се вижда като семеен човек, но майка му поставила ултиматум до една година да се ожени и да я дари с внуци. Към това условие екранният Кахраман се отнася с чувство за хумор и казва, че вече не е малко момче, за да слуша майка си.

Елиф мечтае за дете

Главната героиня в сериала „Част от мен" - Елиф, в реалния живот е щастливо омъжена жена. Родена е на 2 август 1983 г. в Истанбул в семейство с общо 4 деца. На 17 години за първи път стъпва на модната сцена. По време на студентските си години, когато учи бизнес администрация, Хатидже Шендил участва за първи път и в конкурс за красота. Това става втора на Мис Турция 2001 г.



Смятана е за една от най-красивите жени в Турция. 2 години изучава интензивно актьорско майсторство, а кариерата й като актриса започва през 2001 г. с участието в сериала „Нов живот". Играла е в над 10 сериала досега. Сред най¬-популярните роли на актрисата е тази на Дила в сериала със същото заглавие. Сред най-¬добрите роли на Хатидже Шендил е тази на Елиф в сериала „Част от мен". През 2015 г. Хатидже Шендил сключва брак с по-младият от нея актьор Бурак Саяшар. Двамата се запознават по време на снимките на сериала „Черни планини". В него Хатидже Шендил играе загадъчната Гюлхаят, а Бурак Саяшар - адвокат Селяхатин. Сватбата им миналата година е най-шумното светско събитие в Турция, което събира не само най-известните актьори, но и най-известните личности в Турция.



„Двамата с Бурак сме стеснителни хора, но и двамата сме много искрени. Когато за пръв път говориш с него, енергията му те завладява. Той говори 4 езика, има остър ум и страхотно чувство за хумор. На нас винаги ни е весело заедно, особено по време на отпуските. Дали се ревнуваме? Целувките с колеги са част от нашата професия и аз винаги му разказвам, когато има такива сцени. С Бурак не се караме за такива неща. Не съм кой знае каква мечтателка. Омъжен съм щастливо и искам да стана майка", казва в едно от последните си интервюта екранната Елиф.

Дефне е щастливо омъжена

Бегюм Кютюк Яшаролу, която изпълнява ролята на лошата Дефне, също е модел. Висока е 1,78 метра и освен че учи бизнес администрация в престижен частен колеж, играе волейбол. Завършва образованието си във Франция в университета Нанси II.

През 2001 г. Бегюм участва в конкурса за Най-добър модел на Турция, в който завършва на 2-ро място. Актьорската си кариера започва през 2002 г. с ролята на Мелек в сериала „Мелек". За ролята си на Джоуи в сериала „Обикновени чудеса" Бегюм е удостоена с титлата за най-добра актриса. В допълнение на това е поканена в журито на различни филмови фестивали. През годините актрисата участва и в много рекламни клипове на известни марки, както и в няколко късометражни филми. За себе си споделя, че ако не бе станала актриса, най-вероятно би станала кулинар, тъй като обожава да готви. През 2010 г. Бегюм Кютюк Яшаролу се омъжва за художника Ердил Яшаролу, а брака си актрисата определя като щастлив и хармоничен.



Синът на лошия Максут се ражда на рождения му ден

Актьорът Сердар Озер, който изпълнява ролята на лошия герой Максут в сериала „Част от мен", е единственият, който има дете. Синът му се ражда на 21 януари т.г., а Сердар казва, че детето и жена му са неговото най-голямо щастие. Озер е роден също на 21 януари, но през 1980 г. в Истанбул. За разлика от колегата си и съперник в „Част от мен" - Йоджан Дениз, той има отлично образование, без то да включва актьорско майсторство. Завършва Американския университет в Турция със специалност туризъм. Актьорската му кариера започва през 2003 г. Жени се през 2014 г.